“Προβοκάτσια” το κείμενο στην Διαύγεια , υποστηρίζει ο Δήμαρχος Περιστερίου

Οργισμένος ο Ανδρέας Παχατουρίδης - Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν

Για προβοκάτσια κάνει λόγο ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης , αναφορικά με το κείμενο – έγγραφο του Δήμου Περιστερίου που αναρτήθηκε στην Διαύγεια , όπου αποτυπώνεται σημείωση προς υπάλληλο του Δήμου να ελέγξει αν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό για την προμήθεια αδρανών υλικών «τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε».

(Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το) , είναι η ακριβής φράση που καταγράφεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 9, στην οποίαν περιγράφονται τα κριτήρια επιλογής του ανάδοχου του έργου.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος έχει ως εξής: 

Ειδικότερα, στην πράξη Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Περιστερίου, που ανέβηκε στη Διαύγεια και αναφορικά με την έγκριση μελέτης 49/2017 και κατάρτιση των όρων της Διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, πρ/σμού 39.998,68 €, στο άρθρο 9 για τα «κριτήρια επιλογής» και στην παράγραφο «9.3 Τεχνική Ικανότητα και Επαγγελματική Ικανότητα» άρθρο 4. αναφέρεται επί λέξει: «Κατάλογος συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων (Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το) με την παρούσα σύμβαση προμηθειών που εκτελέσθηκαν την τελευταία τριετία (όχι αναγκαστικά σε ξεχωριστά έτη), συνοδευόμενος από βεβαιώσεις ορθής εκτέλεσης και ολοκλήρωσης».

ΑΣΔΑ για τις ΟΧΕ δημαρχειο περιστεριουΑναμφίβολα, η υποψία για “φωτογραφικό” διαγωνισμό είναι δικαιολογημένη . Παρά ταύτα ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης καταγγέλλει “προβοκάτσια” και δηλώνει με απόλυτη σαφήνεια ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν . “Θα πέσουν καμπάνες” , όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Περιστερίου

“Το κείμενο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με γεμίζει οργή και αποτελεί πρόκληση για κάθε πολίτη. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν “καμπάνες”. Χρόνια τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές χιλιάδες αναρτήσεις στη Διαύγεια, για προμήθειες και έργα με απόλυτη διαφάνεια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να “παίξει” με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου”.