Αναγκαιότητες- Ρεαλισμός και Προεκλογικά Προγράμματα Συνδυασμών – Γράφει ο Αντώνης Αντωνόπουλος*

Οι προτεραιότητες για την όποια Δημοτική Αρχή, πέρα από τα όποια προγράμματα θα καταθέσουν οι συνδυασμοί προεκλογικά, πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι τα σωρευμένα καθημερινά προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των Δημοτών..

Πιστεύω ότι Χρειαζόμαστε μια δημοτική Αρχή με ευαισθησία στα κοινωνικά θέματα, που να ξέρει να ακούει, που θα περιδιαβαίνει τις γειτονιές και θα καταγράφει τα όποια προβλήματα προκύπτουν και με το επιτελείο της θα τα επιλύει με τον πιο ενδεδειγμένο αλλά και άμεσο τρόπο.

Δεν θέλουμε μια δημοτική Αρχή (ατσαλάκωτη) και αποστειρωμένη που θα είναι κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους του Δημαρχείου.

Γράφει ο Αντώνης Αντωνόπουλος

Πρέπει να δώσει βάρος στο ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και του άναρχου Parking με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, τον ελέγχου των ελεύθερων χώρων και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, στην αναβάθμιση των σχολείων. γιατί μπορεί όλα αυτά να φαίνονται μικρά και τετριμμένα, αλλά δεν είναι ούτε μικρά ούτε και αυτονόητα..κι αυτά είναι η Καθαριότητα, η Ασφάλεια των πολιτών, η Αντιμετώπιση με ευαισθησία στο όποιο επιτακτικό προσωπικό ή και τοπικό πρόβλημα χρήζει άμεσης βοήθειας και λύσης από το Δήμο και τις υπηρεσίες του, (χωρίς να χανόμαστε σε μια αόριστη και χρονοβόρο γραφειοκρατία.

‘Η και το φαινόμενο όπου οι υπόνομοι των όμβριων υδάτων σε πολλούς δρόμους στο Δήμο μας έχουν γίνει πηγή δυσοσμίας, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο και σε περιόδους ανομβρίας, κάτι που δυστυχώς καμιά Δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το συγκεκριμένο φαινόμενο. (θα επανέλθω σύντομα αναλυτικά για το θέμα των υπονόμων).

Όλα τα παραπάνω αποτελούν όρο αξιοπρέπειας αλλά και ασφάλειας για χιλιάδες πολίτες , που είτε τα βιώνουν σαν μόνιμοι κάτοικοι είτε και σαν επισκέπτες.

Σε ένα καθαρό σπίτι, σε μια καθαρή γειτονιά, σε ένα καθαρό οικισμό σε μια καθαρή πόλη, η ζωή μας γίνεται ωραιότερη και ποιοτικότερη.

Ο τομέας καθαριότητας στον Δήμο μας λειτουργεί πιστεύω χάριν στην ηρωική προσπάθεια των εργαζομένων.

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει αδιέξοδο όμως κι όσο και αν οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό αυτό δεν θα αρκεί..

Πρέπει ο καθένας από εμάς να βελτιώσει την συμπεριφορά του απέναντι στο περιβάλλον που ζει. Και πρέπει να μεταδώσουμε ο ένας στον άλλον τον υγιή τρόπο σκέψης για να μεταμορφώσουμε τον Δήμο μας σε έναν καθαρό Δήμο που πραγματικά αξίζει να ζεις. Ακριβώς γι αυτό χρειάζεται αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών της υπηρεσίας καθαριότητας με την προμήθεια νέων σύγχρονων οχημάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου μας.

Θέσπιση αυστηρών κανόνων και αυστηρή τήρηση τους ώστε να μην επιτρέπουμε στους κακομαθημένους και στους αγενείς να δείχνουν απροκάλυπτα με τις πράξεις τους την έλλειψη σεβασμού στους υπόλοιπους συνδημότες σε θέματα καθαριότητας ή και ασφάλειας.

Ακόμα ακόμα να μεριμνήσει ο Δήμος και σε όποιο φορέα ή και Υπουργείο χρειάζεται να αποταθεί για να δημιουργηθεί η απαραίτητη νησίδα και να τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης στη Λεωφόρο σχιστού (στην είσοδο του Κοιμητηρίου), για να υπάρξει έτσι πρόσβαση και από το ρεύμα προς τον Πειραιά στο Κοιμητήριο και να μην χρειάζεται να (ξενιτεύονται) οι Χαϊδαριώτες κι όχι μόνο επισκέπτες και να χρειάζεται να κάνουν ένα τεράστιο κι επικίνδυνο κύκλο για να φτάσουν στην είσοδό του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για το καλύτερο αποτέλεσμα είναι η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών, στη βάση ενός πλαισίου αρχών και κανόνων. Σημαντικός είναι ο ρόλος που έχει η θέσπιση και η εφαρμογή ενός σύγχρονου Κανονισμού Καθαριότητας που θα καλύπτει όλο το πλέγμα των σχέσεων Δήμου και πολιτών με ξεκάθαρους όρους σε ότι αφορά στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις.

Ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας θα πρέπει να είναι σχεδιασμένος να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας και να υπηρετεί αρχές και στόχους που αφορούν την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους του Δήμου, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την ανάδειξη των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, την ενίσχυση της λειτουργικότητας των εμπορικών περιοχών, την εφαρμογή της ανακύκλωσης.

Την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Πρέπει ακόμα να προωθήσουμε δράσεις ανακύκλωσης µε προγράμματα ενημέρωσης στα σχολεία για την ευαισθητοποίηση των παιδιών.
Οι χώροι πρασίνου είναι ανεπαρκείς (πολλοί από αυτούς απειλούνται με περαιτέρω υποβάθμιση) αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.

Δεδομένης της ευεργετικής επίδρασης του πρασίνου για την ποιότητα ζωής των κατοίκων μιας πόλης, το πρασίνισμα της πόλης μας αποτελεί προτεραιότητά. Στόχος μας πρέπει να είναι να πλημμυρίσουμε με δέντρα και λουλούδια τα πάρκα, τις παιδικές χαρές και τα παρτέρια που υπάρχουν στους δρόμους.

Επίσης είναι κοινή η πεποίθηση μας θέλω να πιστεύω ότι τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς με ευαισθησία πρέπει να τους την προσφέρουμε. Μέσα από ένα διαμορφωμένο πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα, σε συνεργασία πάντα και με τις φιλοζωικές οργανώσεις, μπορούμε να προσφέρουμε την σωστή φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας και ταυτόχρονα να παρέχουμε ασφάλεια στους δρόμους για τους κατοίκους της πόλης μας.

Τώρα όσο για τα μεγάλα έργα δεν λέω καλοδεχούμενα και αναγκαία κι αυτά..(όπως η Διαμόρφωση της ακτής Σκαραμαγκά και η επέκταση του Μετρό), ή η διαμόρφωση του Κυκλοφοριακού ..κ.τ.λ.

Αλλά μπορούν να εξελίσσονται..ταυτόχρονα..χωρίς όμως να καθυστερήσουμε ή και να παραβλέψουμε την αναγκαία προτεραιότητα στα μικρά και απαραίτητα..

Και μιας και είναι γνωστό, ότι : Ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, Εμείς σαν συνδυασμός, με το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας, (που σύντομα ολοκληρώνουμε και έγκαιρα θα σας κοινοποιήσουμε)..αυτό ακριβώς φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στην Πόλη μας.. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!!

 

*Ο Αντώνης Αντωνόπουλος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον δημοτικό συνδυασμό “Χαϊδάρι Αναγέννηση” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Κέντρη