Προσκεκλημένος του Χάρβαρντ ο Δήμαρχος Αθηναίων

Στη Βοστόνη βρίσκεται ο Δήμαρχος Αθηναίων, προσκεκλημένος του Χάρβαρντ προκειμένου να απευθύνει ομιλία με θέμα «Έχει μέλλον η Αριστερά στην Ευρώπη;».

Το συμπόσιο διοργανώνεται από το Center for European Studies του Harvard και συμμετέχουν προσωπικότητες από όλο το φάσμα της πολιτικής και των επιστημών.

«Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρουν οι διοργανωτές, «τα κόμματα της αριστεράς έρχονται αντιμέτωπα με λαϊκίστικα πολιτικά κόμματα, τα οποία εκφράζουν δυσαρεστημένους ψηφοφόρους που πιστεύουν ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σώζουν τις τράπεζες εις βάρος του κοινωνικού μοντέλου.

Μπορεί μια νέα Αριστερά να σώσει το μοντέλο της φιλελεύθερης δημοκρατίας στην Ευρώπη;» είναι το ερώτημα που απευθύνει το μεγάλο αμερικανικό πανεπιστήμιο στους προσκεκλημένους του. Στο ίδιο πάνελ με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ομιλητές θα είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια και ο διευθυντής του Institute for Advanced Study της Βαρσοβίας Σταβομίρ Σιερακόφσκι.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Harvard Business School, Βίνσεντ Πονς.