Προσκεκλημένη του Κοινοβουλίου και της Περιφέρειας Αττικής η Πρόεδρος της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Προσκεκλημένη του Κοινοβουλίου και της Περιφέρειας Αττικής η Πρόεδρος της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Gabriele Neff , η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα .

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου πρόκειται να απευθύνει ομιλία ενώπιον της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, αύριο το πρωί. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Αναστάσιο Κουράκη. Την Παρασκευή η Πρόεδρος της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων Gabriele Neff πρόκειται να έχει συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη «συνεργειών μεταξύ του Κογκρέσου, των εθνικών κοινοβουλίων και των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πολυπαραγοντικά ζητήματα, είτε πρόκειται για το μεταναστευτικό / προσφυγικό φαινόμενο είτε για εκείνο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ή για την προστασία και την προώθηση των βασικών δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων». «Στόχος μας η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών και εργαλείο μας οι κοινές πρωτοβουλίες και στα τρία επίπεδα, τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό», παρατήρησε η Περιφερειάρχης.