Τα προσφυγόπουλα του Σκαραμαγκά στα σχολεία του Χαϊδαρίου-Θερμό καλωσόρισμα από την τοπική κοινωνία

Με το πιο θερμό καλωσόρισμα από την τοπική κοινωνία, ξεκίνησαν τα μαθήματά τους , τα προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό του Σκαραμαγκά,  στα σχολεία του Χαϊδαρίου την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου ,με την πρώτη ομάδα των μικρών μαθητών να φθάνει στις 2 το μεσημέρι στο 5ο δημοτικό σχολείο και η δεύτερη , στις τρεισήμισι στο 9ο δημοτικό σχολείο της πόλης .

Σκαραμαγκά στα σχολεία του Χαϊδαρίου

Πολίτες , η Τοπική Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο , τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας κ. Αδάμ Στάμο , τον σχολικό σύμβουλο κ. Ιγνάτιο Καράμηνα, εκπαιδευτικοί , γονείς των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία , Αντιδήμαρχοι , οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ Ανδρέας Μποζίκας , Κώστας Φουρλής και Θεόδωρος Σπηλιόπουλος , όλοι μαζί , ως οικοδεσπότες , έτοιμοι να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές από τον καταυλισμό του Σκαραμαγκά , για να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους , όπως όλα τα παιδιά του κόσμου , που πρέπει να έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην μόρφωση , την εκπαίδευση , την ασφάλεια .

Διάχυτη η συγκίνηση από όλους τους συγκεντρωμένους , όταν αντίκρισαν τα προσφυγόπουλα να κατεβαίνουν από το πούλμαν , τους μικρούς μαθητές των νέων τους πλέον σχολείων του 5ου και 9ου δημοτικού στο Χαϊδάρι , που πιασμένοι χέρι-χέρι και με τις σχολικές τσάντες τους στον ώμο , παρέα με τον Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο , τα χαμογελαστά προσωπάκια τους φωτίζονται , όταν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κόσμου , ακούγονται σαν μια αληθινή μελωδία της ευτυχίας στα αυτιά τους .

Προχωρούν μέσα από τους Πολίτες , που δεν είναι λίγοι εκείνοι που δακρύζουν, για να κατευθυνθούν στην είσοδο του σχολείου και στη συνέχεια στην αίθουσα , που εκεί τους περιμένουν τα Ελληνόπουλα , οι νέοι συμμαθητές τους .

Τους μοιράζουν τετράδια και μπαλόνια και τους τραγουδούν το γνωστό  «imagine» του John Lennon και όλοι μαζί , μικροί και μεγάλοι , φαντάζονται έναν κόσμο καλύτερο , χωρίς πολέμους και θάνατο , χωρίς πείνα και προσφυγιά , με τα παιδιά όλου του κόσμου να παίζουν ανέμελα , χαρούμενα και να φτιάχνουν το παρόν και το μέλλον τους , χωρίς να τα αγγίζει ο φόβος του πολέμου.

Οι σύντομες αλλά μεστές ομιλίες, τόσο από τον Δήμαρχο, όσο και από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς , ολοκληρώνουν την υποδοχή και καλωσορίζουν τους μικρούς μαθητές από τον καταυλισμό του Σκαραμαγκά , με αληθινές ευχές για καλή σχολική χρονιά .

Η Ιστορική πόλη του Χαϊδαρίου , ο μαρτυρικός αυτός Δήμος , κάνει για ακόμη μια φορά το χρέος του και δεν επιτρέπει σε βέβηλες παρουσίες να μολύνουν τέτοιες στιγμές που αναδεικνύεται η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη.