Τον Ιούνιο 2019 σε πλήρη λειτουργία οι τρεις Σταθμοί του Μετρό Αγ. Βαρβάρα- Κορυδαλλός- Νίκαια

Σε πλήρη λειτουργία και παράδοση θα είναι οι τρεις σταθμοί του Μετρό, Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας τον Ιούνιο 2019 , όπως σχετικά ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 στο Δημαρχείο Κορυδαλλού .

Στη σύσκεψη οριστικοποιήθηκε η τμηματική παράδοση της γραμμής 3 του Μετρό και η λειτουργία των τριών σταθμών Αγ. Βαρβάρας, Πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό και Αγ. Νικολάου στη Νίκαια, ενώ ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση του συνόλου των εκσκαφών κατά μήκος όλου του έργου ως τον Πειραιά, η αποσυναρμολόγηση του Μετροπόντικα εντός των επόμενων ημερών και η απόφαση του Δ.Σ της Αττικό Μετρό ότι συμβατική υποχρέωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας είναι η πλήρης λειτουργία και παράδοση των τριών Σταθμών, Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας στις 30 Ιουνίου 2019.


Η διαμόρφωση της πλατείας Ελευθερίας, που θα αποτελεί τον Σταθμό του Κορυδαλλού θα ξεκινήσει τον Αύγουστο 2018 και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο 2019.

Θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία, ενώ έντονο θα είναι το υγρό στοιχείο και το πράσινο με νέες φυτεύσεις.

Επίσης, θα διαμορφωθεί νέα παιδική χαρά για παιδιά και βρέφη, σύγχρονος φωτισμός καθώς και καθιστικά. Παράλληλα, θα υπογειοποιηθούν οι κολώνες τη ΔΕΗ και ο εναέριος υποσταθμός, που βρίσκεται σήμερα στην προβολή του πεζόδρομου Αγ. Γεωργίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καλή συνεργασία μεταξύ Αυτοδιοίκησης, Αττικό Μετρό και κατασκευάστριας κοινοπραξίας, με την οποία ξεπερνιούνται τεχνικές και άλλες δυσκολίες για την επιτάχυνση και ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου που έχει πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά τα τελευταία 50 χρόνια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Κώστας Καλούδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και ο προϊστάμενος τεχνικών έργων Στέργιος Στεργιόπουλος.

Από την Αττικό Μετρό Α.Ε , ο διευθυντής έργου Μανώλης Ουρανός και ο υποδιευθυντής συστημάτων Βαγγέλης Κολοβός, ενώ από την κατασκευάστρια κοινοπραξία ο διευθυντής Νίκος Ρηγόπουλος.