4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 – ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 11.00 Π.Μ.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης στις 8.00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ έχει προκηρύξει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 από τις 7.00 π.μ. έως τις 11.00 το πρωί και Συγκέντρωση Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης στις 8.00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΠΟΕ ΟΤΑ :

Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιείται μετά από την απαράδεκτη, προκλητική και αντεργατική απόφαση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρου Μίχου να ασκήσει έφεση στην υπ’ αριθμ.: 589/2020 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία μετατρέπονται σε Αορίστου Χρόνου οι συμβάσεις είκοσι επτά (27) εργαζομένων των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα πώς δεν μπορούν να αμφισβητούνται οι θέσεις εργασίας και ο κάθε Δήμαρχος να διαγράφει το μέλλον εργαζομένων με το έτσι θέλω. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλύπτει συνδικαλιστικά αυτές τις κινητοποιήσεις και στέκεται με αλληλεγγύη στα αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας που ζητούν:

  1. Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με αίτημα την ανάκληση-αναίρεση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής κατά της υπ΄ αριθμ.: 589/2020 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

  2. Αποδοχή της υπ΄ αριθμ.: 589/2020 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για μονιμοποίηση των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.