Νέες στολές και άλλα σύγχρονα μέσα ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους στο Δήμο Αθηναίων

Νέες στολές και άλλα σύγχρονα μέσα ατομικής προστασίας ξεκίνησαν να διανέμονται σε όλες τις ειδικότητες εργατών της Διευθύνσεων Καθαριότητας, Μηχανολογικού, Πράσινου και Ηλεκτρολογικού  του Δήμου Αθηναίων.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα εργασιακής ασφάλειας και υγιεινής ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε πρόσφατα στην παραλαβή μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν κάτω από δύσκολες και σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές -και όχι μόνο- συνθήκες.

 

Στόχος είναι η βελτίωση των καθημερινών συνθηκών εργασίας και γι αυτό  εξασφαλίζονται τα πιο σύγχρονα και τα πιο κατάλληλα για κάθε κατηγορία εργασίας  μέσα  έτσι ώστε κι εκείνοι με την σειρά τους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για μια πόλη πιο καθαρή πιο όμορφη, πιο φιλική για κατοίκους και επισκέπτες.

 

Περισσότεροι από 2.600 εργαζόμενοι, εκτός από τα απολύτως απαραίτητα (γάντια, φόρμες, καπέλα κλπ) παραλαμβάνουν και ιδιαίτερα εξειδικευμένο εξοπλισμό όπως μάσκες με φίλτρα και ειδικά ενισχυμένα γάντια για εκείνους που δουλεύουν στην αποκομιδή απορριμμάτων. Επίσης, γαλότσες, ειδικά αδιάβροχα και ειδικά αντιαλλεργικά γάντια για να προστατεύονται τα χέρια των εργατών οδοκαθαρισμού και τέλος ειδικές φόρμες ολόσωμες αδιάβροχες για όλες τις ειδικότητες που εργάζονται σε εξωτερικό χώρο και  εκτίθενται στα καιρικά φαινόμενα.

Ταυτόχρονα έχει αρχίσει ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης υπαλλήλων με στοχευμένα σεμινάρια που έχουν θέμα «Προστασία από λοιμώδη νοσήματα και χρήση ατομικών μέσων προστασίας» τα οποία εντάσσονται στην ευρύτερη Θεματική Ενότητα «Υγιεινή και Ασφάλεια στο χώρο Εργασίας» ενώ υπάρχει σχεδιασμός ώστε τμηματικά να  εκπαιδευτούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα, στο Πράσινο και στο Ηλεκτρολογικό.

«Είναι έξω με βροχή, με ζέστη και με αέρα. Είναι καθημερινά σε όλη την πόλη. Στις γειτονιές, τα πεζοδρόμια, τις πλατείες. Νύχτα μέρα. Είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν για έναν και μόνο σκοπό. Μια πόλη καθαρή, πράσινη και φωτισμένη. Οφείλουμε να προστατεύουμε την υγιεινή, την υγεία και την ασφάλεια τους. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να διασφαλίσουμε επιτέλους τα μέσα ατομικής τους προστασίας. Με νέες στολές, φόρμες, παπούτσια, ειδικά αδιάβροχα, καπέλα, ενισχυμένα γάντια και μάσκες με φίλτρα. Πρέπει να έχουν αυτά που χρειάζονται για να μας δίνουν αυτό που έχουμε ανάγκη. Μια Αθήνα περιποιημένη, όμορφη και φιλική για όλους μας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης που επισκέφθηκε το πρωί τον χώρο όπου γίνεται η διανομή του υλικού στους εργαζόμενους.