ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ,με κοινή επιστολή των Προέδρων τους , Γιώργου Πατούλη και Κώστα Αγοραστού αντίστοιχα,ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , με σκοπό να τον ενημερώσουν «σχετικά με τις θέσεις και τις προτάσεις του Α’ και Β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί της δρομολογούμενης διοικητικής μεταρρύθμισης».

Όπως υπογραμμίζουν στην επιστολή τους οι δυο Πρόεδροι «οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θεωρούμε ότι η διοικητική   μεταρρύθμιση που επιδιώκουμε πρέπει να έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού Επιτελικού Κράτους, με ενισχυμένο το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη, την άμβλυνση ανισοτήτων και την ενδυνάμωση της Κοινωνικής Συνοχής. Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να αντιμετωπίζει συνολικά όλα τα προβλήματα και να συνοδεύεται με κατοχύρωση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και οικονομικών πόρων καθώς και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού».

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι αν και «η Αυτοδιοίκηση έχει έγκαιρα καταθέσει τις προτάσεις της, το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής τις επίσημες κυβερνητικές θέσεις για το πώς οραματίζεται το μέλλον της Αυτοδιοίκησης».

Η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό