Με τον Συνήγορο του Πολίτη συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Με τον Συνήγορο του Πολίτη συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με την επισήμανση και από τις δυο πλευρές της ανάγκης ενίσχυσης της συνεργασίας του Συνηγόρου του Πολίτη με την ΚΕΔΕ με στόχο την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών .

Τον συνήγορο του Πολίτη κ. Ποττάκη συνόδευαν οι ειδικοί επιστήμονες του Συνηγόρου του Πολίτη Αγ. Πανοπούλου και Κ. Ανδρικάκη.

Ειδικότερα στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, εν όψει της επικείμενης δημοσιοποίησης της σχετικής ειδικής έκθεσης του Συνηγόρου.

Συνήγορο του ΠολίτηΣυζητήθηκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασίας σε συνέχεια της ετήσιας έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και από την οποία προκύπτει ότι περίπου το ένα πέμπτο των αναφορών πολιτών που δέχεται η Ανεξάρτητη Αρχή αφορά ζητήματα αρμοδιότητας OTA.

Μετά το τέλος της συνάντησης σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με τον κ. Ποττάκη είχαμε μία ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με το πώς θα συντονίσουμε καλύτερα τη συνεργασία μας προκειμένου να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζει όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές. Αποτελούν χρήσιμο εργαλείο και πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια μας να κάνουμε το έργο μας ουσιαστικότερο και πιο ωφέλιμο για τους δημότες μας. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και θα εντατικοποιηθεί μέσω κοινών πρωτοβουλιών και συνεργειών που θα δρομολογηθούν για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».