Η “Συνδικαλιστική Ανατροπή Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου” καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή και τον Σύλλογο εργαζομένων

Η “Συνδικαλιστική Ανατροπή Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου” καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Σελέκου και τον Σύλλογο εργαζομένων , “για την πρωτοφανή ενέργεια και απόφαση  του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου και της Δημοτικής Αρχής να αποκλείσουν από τις κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους την ΠΟΕ ΟΤΑ ” , όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση .

Ακολουθεί το κείμενο που εξέδωσε η “Συνδικαλιστική Ανατροπή Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου”

“Πρωτοφανής και πρωτόγνωρη τροπή πήρε η χθεσινή Συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου Χαϊδαρίου και με αρωγό τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, με θέμα την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους που δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.

Καλέστηκαν 30 Φορείς, Σύλλογοι Αθλητικοί, Πολιτιστικοί, Εμπορικοί, Σωματεία Εργαζομένων και άλλοι, προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα των συμβασιούχων. Σε ερώτημα εάν κλήθηκε στην συνάντηση και η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με μια φωνή (δεν απορούμε γιατί) Δήμαρχος και Πρόεδρος χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία της σκόπιμης παράληψής τους πως δήθεν η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. … «είναι ενάντια στους Συμβασιούχους και δεν αναγνωρίζει τον αγώνα τους» ενώ ο «υιοθετημένος» Πρόεδρος του Σωματείου υπερθεμάτισε πως … «κρίνει περιττό το ρόλο της ΠΟΕ-ΟΤΑ».

Θα θέλαμε καταρχήν να επισημάνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως το Σωματείο ήταν και παραμένει συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων και όχι της όποιας Διοίκησης του Δήμου Χαϊδαρίου.

Ευτυχώς μέχρι σήμερα τα όργανα διοίκησης των Σωματείων των συνδικαλιστικών δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργανώσεων εκλέγονται και δεν διορίζονται ούτε από τα κόμματα ούτε από τους αιρετούς.

Θυμίζουμε στον Πρόεδρο του Σωματείου πως με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου είναι μέλος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Είναι απόφαση των εργαζομένων και δεν εναπόκειται στην δική του επιθυμία, η θεσμική εκπροσώπησή τους. Ευτυχώς αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται στις Γενικές Συνελεύσεις εργαζομένων και όχι στα γραφεία Δημάρχων.

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. άλλωστε φιλοξενεί στους κόλπους της όλες τις πολιτικές τάσεις (εκτός της Χρυσής Αυγής) οι οποίες εκφράζονται ελεύθερα και κρίνονται. Η προσπάθεια αποκλεισμού της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. από την ίδια την Διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου είναι ενέργεια καταδικαστέα που αντίκειται στο συμφέρον των ίδιων των εργαζομένων και εναντιώνεται στην βούλησή τους.

Όποιος πραγματικά επιθυμεί την επίλυση του προβλήματος και όχι την κομματική εκμετάλλευση προς άγρα ψήφων οφείλει να είναι τουλάχιστον δεκτικός θεσμικά απέναντι ακόμη και σε φορείς που δεν καθοδηγεί, δεν ελέγχει, δεν διατάσσει!!!

Γνωρίζουμε πως οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. – Π.Α.ΜΕ, επιλέγουν-μεθοδεύουν κάθε φορά να τοποθετούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον αποκλείοντας εάν είναι δυνατόν διαφορετικές απόψεις – τοποθετήσεις. Το γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι.

Το θέμα των συμβασιούχων δεν προσφέρεται για μικροπολιτική. Θεωρούμε επιβεβλημένη την συνένωση δυνάμεων, την συστράτευση φορέων και εργαζομένων, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και παραταξιακά οφέλη.

Άλλωστε η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με κεντρικό ζήτημα αυτό των συμβασιούχων είναι ενδεικτική της εμπιστοσύνης που περιβάλλουν οι εργαζόμενοι την Ομοσπονδία.

Δηλώνουμε πολιτικά και αγωνιστικά αλληλέγγυοι για την τελική θετική επίλυση του προβλήματος και την παραμονής των συμβασιούχων στην εργασία, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία, για την διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου.

Δεν αποδεχόμαστε κομματικούς κηδεμόνες, σεβόμαστε τις συλλογικές αποφάσεις των εργαζομένων

Καταδικάζουμε ταυτόχρονα ενέργειες από όπου και εάν προέρχονται που κομματικοποιούν τον όποιο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, εντάσσοντάς τον σε ψηφοθηρικές στρατηγικές που αδιαφορούν για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων.

ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ”

Αξίζει να σημειωθεί ότι με κοινή πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου και του συλλόγου εργαζομένων πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση και συγκέντρωση των συμβασιούχων έξω από το Δημαρχείο της πόλης , με συμβολικό αποκλεισμό της Λ. Αθηνών και βασικό αίτημα , να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος .