«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!!!» – Ανακοίνωση από την Συνδικαλιστική Ανατροπή στον Δήμο Χαϊδαρίου

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!!!», είναι η φράση που επέλεξε η Συνδικαλιστική Ανατροπή” των εργαζομένων στο Δήμο Χαϊδαρίου για να καταγγείλει την Δημοτική Αρχή του Βαγγέλη Ντηνιακού

για «Επιχείρηση φίμωσης κάθε φωνής που αντιδρά», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα ζητάει την άμεση παύση κάθε ενέργειας δίωξης των Συνδικαλιστών αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων από τον Δήμαρχο

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «χυδαίο και αυταρχικό κατήφορο», και για τις «Διώξεις και Εκδικητικές Μετακινήσεις  που εξαπολύει εναντίων μας με στόχο την Παρεμπόδιση της Ελεύθερης Συνδικαλιστικής Δράσης».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!!!»

Η Συνδικαλιστική Ανατροπή καταγγέλλει την «Ενοχοποίηση της Συνδικαλιστικής Δράσης» και την «Επιχείρηση φίμωσης κάθε φωνής που αντιδρά», ζητάει την άμεση παύση κάθε ενέργειας δίωξης των Συνδικαλιστών αλλά και των υπόλοιπων Συναδέλφων από τον Δήμαρχο ενώ γίνεται λόγος από μεγάλη μερίδα Εργαζόμενων αλλά και όλων των Δημοτικών Παρατάξεων για το «χυδαίο και αυταρχικό κατήφορο», και για τις «Διώξεις και Εκδικητικές Μετακινήσεις που εξαπολύει εναντίων μας με στόχο την Παρεμπόδιση της Ελεύθερης Συνδικαλιστικής Δράσης». 

Από την αρχή της θητείας του ο Δήμαρχος, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι δεν του είναι αρεστές, οι Συνδικαλιστικές μας Δράσεις, οι Διεκδικήσεις και οι Συνδικαλιστικές Θέσεις της Παράταξης. Δυστυχώς για εκείνον αλλά ευτυχώς για όλους τους υπόλοιπους δεν υποκύψαμε στις πιέσεις του και δεν του κάναμε το χατίρι να σιωπήσουμε. Όπως όλοι σας γνωρίζετε, η Συνδικαλιστική Ανατροπή ήταν, είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη χωρίς κηδεμόνες και Πολιτικούς “Καθοδηγητές”. Για του λόγου το αληθές γίναμε η μεγαλύτερη Συνδικαλιστική Δύναμη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.

Ειδικότερα, για τις  έντονες αντιδράσεις μας για την Ιδιωτικοποίηση Δομών του Δήμου μας, βλέπε μπάζα και ογκώδη αντικείμενα. Επιπροσθέτως ενόχληση προκάλεσε η στήριξη που παρείχαμε σε συναδέλφους Εργαζόμενους στα Δημοτικά Συμβούλια για την Μονιμοποίηση τους και όχι μόνο. Οι πιέσεις μας για τη αγορά των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) των Εργαζόμενων, οι θέσεις μας για τις μετακινήσεις των Εργαζόμενων, αλλά και οι μεγάλες πιέσεις που ασκήσαμε για την αποπληρωμή των Δικαστικών μας διεκδικήσεων των Εργαζομένων για το Επίδομα των 176€, τα Δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και Επιδομάτων Άδειας (13ο και 14Ο Μισθός).

Τελικά όπως γίνεται αντιληπτό, και από τα λεγόμενα του Δήμαρχου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ρητή διαφωνία μας για την Τροποποίηση του ΟΕΥ. Κατόπιν των ενεργειών μας ο ΟΕΥ επεστράφη από δυο Εποπτικά Όργανα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με πληθώρα επισημάνσεων και διορθώσεων.

Οι διεκδικήσεις μας αυτές κατά την πλειοψηφία τους είχαν θετικότατο αποτέλεσμα.

Όπως είναι αυτονόητο σε όλους όσους μας γνωρίζουν αλλά και στους υπόλοιπους φίλους, τους ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται επ ουδενί λόγο και σε καμία περίπτωση να κάνουμε εκπτώσεις στις θέσεις, τις αξίες αλλά και τις δεσμεύσεις μας απέναντι σας, κάτι που συνηθίζουμε να κάνουμε σε όλη την Συνδικαλιστική μας πορεία μέχρι και σήμερα.

Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και της τιμής που μας κάνατε, δίνοντας μας με την ψήφο σας την δυνατότητα εκπροσώπησης  σας και προάσπισης των συμφερόντων όλων των Εργαζόμενων και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που μας παρέχει ο Νόμος για αποσόβηση φίμωσης, εκδικητικών μετακινήσεων, τρομοκράτησης ή καταπάτησης των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Παράλληλα θα θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι παρόμοιες τακτικές εκφοβισμού παραπέμπουν σε αλλά χρόνια, τονίζουμε όμως ότι μας δίνουν κουράγιο και δύναμη σε αυτό που κάνουμε και ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο κρίνοντας και από τις δικές σας επιβραβεύσεις με την στήριξή σας.

Εντύπωση και Θαυμασμό προκαλεί στην κοινή γνώμη η στήριξη από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις αλλά και από Δημοτικούς Συμβούλους της Διοίκησης (οι οποίοι διαχώρισαν την θέση τους από την Διοίκηση) γεγονός που αποδεικνύεται από την λήψη σχετικής Απόφασης στήριξης μας και ανάκληση της Απόφασης Δημάρχου για τις μετακινήσεις Εργαζομένων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα θα θέλαμε να καυτηριάσουμε το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής, να της θυμίσουμε τα λόγια περί συνεργατών και ότι οι Εργαζόμενοι είναι η ψυχή του Δήμου αλλά και το χρησιμότερο εργαλείο κάθε Διοίκησης και πριν ¨ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις¨ να γινόμαστε οι «παράγοντες που ξεβολεύονται», ότι εκφράζουμε «προσωπικές επιδιώξεις» και ότι εμείς ευθυνόμαστε για «γραφειοκρατικό άβατο»

Παράλληλα καταγγέλλουμε τα παπαγαλάκια της Διοίκησης που προαναγγέλλουν – προϊδεάζουν τους Εργαζόμενους και την Κοινή γνώμη, ότι εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και των σοβαρών επιπτώσεων της σε κάθε επίπεδο, αλλά κυρίως τη ¨δυσκολία¨ τους να στελεχώσουν Υπηρεσίες του Δήμου (για ποιό λόγο όλοι μας γνωρίζουμε), θα γίνει επιχείρηση Εκχώρησης Υπηρεσιών του Δήμου σε Ιδιωτικά – Επιχειρηματικά Συμφέροντα. Πρόκειται για μία ύπουλη και απαράδεκτη τακτική, σαφώς καταδικαστέα και μη αποδεκτή, που υπονομεύει ευθέως τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τη ρητή αντίθεση μας είχαμε και έχουμε καταστήσει ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή προς πάσα κατεύθυνση. Από τότε που η κυβέρνηση αποφάσισε να ψηφίσει Νόμους και διατάξεις για να κάνει δώρο τα «φιλέτα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγχορδία με τους πρόθυμους αιρετούς, στα Ιδιωτικά Συμφέροντα, σε βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας.

Τέλος θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο Υπηρεσιακός αλλά και ο Συνδικαλιστικός βίος του καθενός δεν δύναται να γίνεται αντικείμενο συμφωνίας ή πάρε δώσε μεταξύ συμφερόντων και δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε εκπτώσεις στα πιστεύω μας ή στην αξιοπρέπεια μας.

Δημοκρατία και τέτοιου είδους τακτικές, δεν μπορεί να είναι …… Συνώνυμα!!