“Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ” κατά “ΔΑΣ ΟΤΑ” στο Χαϊδάρι

“Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ” κατά “ΔΑΣ ΟΤΑ”, με μια ακόμη ενδο-σωματειακή σύγκρουση στο Χαϊδάρι, αφού με ανακοίνωσή της η Συνδικαλιστική Ανατροπή βάλλει κατά της ΔΑΣ ΟΤΑ , με αφορμή την προωθούμενη καταστατική αλλαγή στην οποία προχωρά η πλειοψηφία του σωματείου την οποία κατέχει η ΔΑΣ ΟΤΑ .

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Σε κρίση πανικού η ΔΑΣ ΟΤΑ

Ομολογούν κυνικά σήμερα πως έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το καταστατικό στις τελευταίες Εκλογές του Συλλόγου, καταθέτοντας χθες στο Δ.Σ. αίτημα τροποποίησης του καταστατικού 14 ημέρες πριν από το Δικαστήριο των Ασφαλιστικών Μέτρων για την Νομιμότητα ή όχι της διαδικασίας.
Σήμερα η αλαζονεία και ο αυταρχισμός του ¨πλειοψηφία έχω ότι θέλω κάνω¨ οδηγεί σε αδιέξοδα όχι μόνο την παράταξή τους (ΔΑΣ ΟΤΑ) αλλά και το Σύλλογο συνολικά.
Τους λέγαμε πως λειτουργούν αντικαταστατικά … μας απάντησαν όλα είναι νόμιμα … πλειοψηφία είμαστε!!!
Τους λέγαμε να μας ενημερώσουν αν όλοι που ψηφίζουν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι … μας απαντούσαν όσοι ψηφίζουν έχουν πληρώσει. Δηλαδή και οι Συμβασιούχοι. Σήμερα αποδέχονται πως ουδέποτε ήταν μέλη σύμφωνα με το καταστατικό. Και αναρωτιόμαστε πλήρωσαν πράγματι; Και εάν πλήρωσαν πως όταν δεν είναι μέλη; Και που πήγαν τα χρήματα;
Για ακόμη μια φορά αγνοώντας ουσιαστικά τους Συναδέλφους προσπαθούν με express διαδικασίες του ποδιού να περισώσουν ότι μπορούν ενόψει της εκδίκασης της Προσφυγής. Θέλοντας να τροποποιήσουν τώρα το καταστατικό. Τους απαντάμε πως το καταστατικό και η αλλαγή του να στοχεύει στην καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου, να είναι προϊόν ώριμης σκέψης και διαλόγου και δεν μπορεί να ενταχθεί στην παραταξιακή λογική της αντικαταστατικής σημερινής πλειοψηφίας που αντιμετωπίζει τα αδιέξοδα της αδιαλλαξίας της.
Αποδέχθηκαν μάλιστα στην επικείμενη Συνέλευση να μην ψηφίσει καν ο σημερινός πρόεδρος ο κ. Δημουλάς διότι δεν είναι μέλος του Συλλόγου σύμφωνα με το καταστατικό και υπάρχει φόβος προσβολής της Γενικής Συνέλευσης.
Αποδέχονται πανηγυρικά ότι δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σύμφωνα με το καταστατικό οι Συμβασιούχοι μας, οπότε αυτά που μας έλεγαν στις περασμένες εκλογές ότι είναι μέλη και τακτοποιημένοι οικονομικά καταρρέουν ως ασύστολα ψεύδη υποτιμώντας την νοημοσύνη μας.
Τους προτείναμε εμείς και η ΑΣΚ ΟΤΑ να περιμένουμε το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου στις 11 Ιουλίου και να δεσμευτούμε μετά για την όποια αλλαγή του καταστατικού στην συνέχεια, αλλά μάταια.
Έχοντας την πλειοψηφία και ακολουθώντας την γραμμή της Διοίκησης του Δήμου προσπαθούν με αυταρχισμό να καταστρατηγήσουν τα πάντα, όπως το ίδιο έπραξαν και στις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου.
Σε συνεννόηση με την Διοίκηση του Δήμου προκειμένου να εξασφαλίσουν μαζικότητα στην Συνέλευση ορίζουν την Συνέλευση στις 8:30 το πρωί. Αλήθεια οι επόμενες Συνελεύσεις θα γίνονται την ίδια ώρα ή σήμερα είναι Συνέλευση ειδικού σκοπού και ενδιαφέροντος;
Δυστυχώς για αυτούς δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν, ότι τους αρέσει.
Πιστοί στις δεσμεύσεις μας και στην απαίτηση σας προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε «ελέφαντες» και τώρα που πλησιάζει η ώρα της κρίσης τους έχει πιάσει πανικός.
Έχουν την πλήρη ευθύνη γιατί μη τηρώντας το καταστατικό οδηγούν σήμερα σε λειτουργικό αδιέξοδο το Σύλλογο σκεπτόμενοι περισσότερο την καρέκλα τους και το παραταξιακό τους συμφέρον. Ας μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη.
Πρόταση μας είναι να επικρατήσει σύνεση, όχι βιαστικές κινήσεις και μετά την απόφαση του Δικαστηρίου όποια και αν είναι αυτή να καθίσουμε όλοι μαζί και να εκσυγχρονίσουμε το απαρχαιωμένο μας καταστατικό όπου αυτό χρειάζεται και όχι μόνο όπου μας εξυπηρετεί.

Χαϊδάρι 20 Ιουνίου 2018