Οι νέες σχολικές μονάδες στο επίκεντρο συνάντησης Δημάρχου Κορυδαλλού & Διευθύνοντα των Κτιριακών Υποδομών

Οι νέες σχολικές μονάδες βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης Δημάρχου Κορυδαλλού & Διευθύνοντα των Κτιριακών Υποδομών .

Στη συνάντηση, εκτός από τον Δήμαρχο κ. Κασιμάτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών κ. Βασίλη Καραγιάννη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Καλούδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Ο Δήμαρχος έθεσε τα θέματα επιτάχυνσης των ενεργειών για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στην οδό Σταματοπούλου, την δημοπράτηση του κτιρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην ίδια περιοχή, την επέκταση του 16ου Δημοτικού στην περιοχή της πλατείας Ελευθερίας και την κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε νέο εξοπλισμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ενημέρωσε ότι στα τέλη Μαΐου οριστικοποιείται η διαδικασία παράδοσης του τμήματος του κτιρίου του Ειδικού Σχολείου που έχει ολοκληρωθεί, ώστε το έργο να μπει στη δεύτερη και τελική του φάση με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, στο οποίο έχει ήδη ενταχθεί.

Σε ότι αφορά στο κτίριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οδό Σταματοπούλου, το οποίο έχει επίσης ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, μέχρι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το σύνολο της μελέτης του έργου και ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του.

Σχετικά με την επέκταση του 16ου Δημοτικού ολοκληρώθηκε η διαδικασία απαλλοτρίωσης του οικοπέδου και προχωρά η μελέτη για την ανέγερση της νέας πτέρυγας.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ζήτησε να αντιμετωπισθεί άμεσα το θέμα ελλείψεων σε εξοπλισμό που αντιμετωπίζουν αρκετά σχολεία, όπως σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φωτοτυπικά μηχανήματα.