Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας με θέμα τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Διοίκηση, ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση

Την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας με θέμα τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Διοίκηση, ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση , αίτημα που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης κ.κ. Κωνσταντίνος Κώνστας και Αντώνης Αλεξανδρόπουλος

Το κείμενο της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει :

Η κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση νόμου για νέο εκλογικό νόμο στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Οι άξονες της πρότασης είναι οι εξής:

 Εκλογή δήμαρχου/περιφερειάρχη με ποσοστό 43%.
 Τα 3/5 των εδρών δίνονται στον επιτυχόντα συνδυασμό και τα 2/5 στην αντιπολίτευση.
 Τίθεται όριο για την κατανομή των εδρών το 3%.
 Μειώνεται ο αριθμός των εδρών σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια με μια κλιμάκωση από τους μικρούς δήμους στους μεγαλύτερους.
 Επαναφέρεται το κοινό ψηφοδέλτιο δήμων και κοινοτήτων με πληθυσμό άνω των 500 κατοίκων και μπαίνει ως προϋπόθεση εγκυρότητας του ψηφοδελτίου ο συνδυασμός να κατεβάσει τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων στο σύνολο των κοινοτήτων. Στην Αττική καταργούνται οι κοινότητες πλην ορισμένων εξαιρέσεων.
 Διατηρείται το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων.
 Αυξάνονται κατά πολύ τα παράβολα. Πιο συγκεκριμένα κατά 150% για τους υποψήφιους περιφερειάρχες, κατά 100% για τους υποψήφιους δημάρχους και κατά 60% για τους περιφερειακούς, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.

Η πρόταση νόμου της κυβέρνησης φέρνει νέους απαράδεκτους περιορισμούς και αποκλεισμούς ως συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών που έχουν προωθηθεί στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση.

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό αντιδραστικό πλαίσιο μετατρέποντας δήμους και Περιφέρειες σε μοχλό για την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων.

Ζητάμε να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Διοίκηση