Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάνδρας Ειδυλλίας κ. Μπάμπης Θεοδώρου

Με τηλεδιάσκεψη τα δημοτικά συμβούλια στην Μάνδρα, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Επιστολή στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Αξιοποιώντας την τηλεδιάσκεψη αλλά και τις σύγχρονες μορφές που προσφέρει η τεχνολογία προκειμένου να διεξάγονται οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, ζητά μεταξύ άλλων η Λαϊκή Συσπείρωση Μάνδρας Ειδυλλίας.

Προς τον σκοπό αυτό οι δημοτικοί σύμβουλοι της συγκεκριμένης  παράταξης κ.κ. Θεοδώρου και Ανδριάς απέστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Μπότση.

Στην επιστολή επισημαίνεται το γεγονός ότι όλα τα δημοτικά συμβούλια , μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έχουν πραγματοποιηθεί δια περιφοράς , κάτι που όπως υποστηρίζεται στην επιστολή δυσχεραίνει το έργο των δημοτικών συμβούλων , αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα για ανταλλαγή επιχειρημάτων αλλά και η γνώση για την θέση που υποστηρίζει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος.

Ακόμη, υπογραμμίζεται η δυνατότητα που προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τη εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ-ΕΡΥΘΡΩΝ
ΜΠΑΜΠΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΔΡΙΑ.

Προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κύριο Α.Μπότση

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και σχετική εγκύκλιο του Υπουργείο Εσωτερικών προβλέπονται οι εξής τρόποι συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων το διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό:

-Κεκλεισμένων των θυρών

-Δια περιφοράς

-Τηλεδιάσκεψη

Οι δημοτικές αρχές επιλέγουν κατά κανόνα τη συνεδρίαση δια περιφοράς όπου προκύπτουν ζητήματα όπως:

-Δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζει τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, παρά μόνο εκ των υστέρων, όταν δηλαδή αναρτηθούν οι αποφάσεις στη Διαύγεια.

-Δεν υπάρχει η δυνατότητα πρακτικά να αποφασίσουν τα δημοτικά συμβούλια για τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων που έχει το δικαίωμα να θέσουν οι παρατάξεις.

-Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα που δε σχετίζονται με τα μέτρα για την προστασία για τον ιό και οι δημοτικές αρχές εντάσσουν στις ημερήσιες διατάξεις επικαλούμενες τις προθεσμίες που υπάρχουν.

Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δε μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων-παρωδίες με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε πιο πάνω.

Ζητάμε άμεσα να αξιοποιηθούν οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν(τηλεδιάσκεψη) και αξιοποιούνται ήδη από το κεντρικό κράτος, την Περιφέρεια Αττικής και κάποιους Δήμους . Άλλωστε προβλέπονται από την ΠΝΠ και τη εγκύκλιο του ΥΠΕΣ. Είναι ευθύνη του Υπουργείου να παράσχει την απαραίτητη τεχνική συνδρομή στους Δήμους για να εξασφαλιστεί η ουσιαστική λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων παράλληλα με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Οι συνεδριάσεις δια περιφοράς να περιοριστούν σε προφανώς επείγοντα ζητήματα.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ ΕΡΥΘΡΩΝ
θΕΟΔΩΡΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΑΝΔΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.