Γ. Πατούλης: «Με ιδιαίτερη υπευθυνότητα απέναντι στα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα τους, για την ομαλή και ασφαλή ένταξή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα»  

«Με ιδιαίτερη υπευθυνότητα απέναντι στα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα τους, για την ομαλή και ασφαλή ένταξή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα» , υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο του Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδας .

Ειδικότερα στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Σελλή Χαρά, ο Αντιπρόεδρος  Κουνιάκης Χάρης, η Γραμματέας Πρωτόπαπα Μαρία και το μέλος Τζιουμάκη Γλυκερία.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας η οποία προβλέπει την υποχρεωτικότητα της φοίτησης των παιδιών στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των 4 ετών.

Τα μέλη του Προεδρείου ενημέρωσαν τον κ. Πατούλη για τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τις δυσκολίες εφαρμογής της επίμαχης απόφασης, εστιάζοντας κυρίως στην έλλειψη υποδομών που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για την ορθή φιλοξενία και εκπαίδευση των παιδιών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε το Προεδρείο του Συλλόγου για όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού προκειμένου να μην τιναχθεί στον αέρα ο οικογενειακός προγραμματισμός χιλιάδων οικογενειών, να μην τορπιλιστεί η ομαλή λειτουργία πετυχημένων δομών αλλά και να μην κινδυνεύσουν θέσεις εργαζομένων.

Κατά τη συζήτηση, τους επισήμανε την ανάγκη να χαρτογραφηθούν τα προβλήματα όπως είναι η έλλειψη υποδομών, προσωπικού αλλά και άλλες δυσλειτουργίες και τους εξέφρασε τη διάθεση συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα διασφαλίζει την ποιότητα εκπαίδευσης και φιλοξενίας των παιδιών.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Με τα μέλη του Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδας είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση. Συμφωνήσαμε ότι κοινός μας στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας των όρων φιλοξενίας και εκπαίδευσης των παιδιών μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού ως εγγύτερος βαθμός στον πολίτη οφείλει να προασπίζεται το συμφέρον των πολιτών. Με ιδιαίτερη υπευθυνότητα απέναντι στα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα τους, για την ομαλή και ασφαλή ένταξή τους στην  εκπαιδευτική κοινότητα».