ΚΕΔΕ : Υποχρέωση του Κεντρικού Κράτους η προστασία της εικόνας της χώρας

Υποχρέωση του Κεντρικού Κράτους η προστασία της εικόνας της χώρας, τονίζεται από την πλευρά της ΚΕΔΕ με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κ. Κουκά, “για την υποστελέχωση του Α.Τ. Μυκόνου και την αύξηση της εγκληματικότητας σε ένα νησί που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brand name της χώρας μας, είναι απολύτως δικαιολογημένη. Είναι το έσχατο μέσο που έχει ως Δήμαρχος για να προστατεύσει την εικόνα του τόπου του και να ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας κατοίκων κι επισκεπτών ενός από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου της ΚΕΔΕ.

“Η Πολιτεία οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες των τοπικών αρχών ενός Δήμου που προσελκύει  κάθε χρόνο δεκάδες  χιλιάδες επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων και συνεισφέρει με τον τρόπο αυτό εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα.

Ο κ. Σκουρλέτης πρέπει να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα. 

Είναι αδιανόητο να υποχρεώνονται οι αιρετοί α’ βαθμού να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να έχουν από την κεντρική εξουσία τα αυτονόητα.

Ας αντιληφθούν επιτέλους στην κυβέρνηση ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εικόνα της χώρας μας.

Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέο πλούτο, θέσεις εργασίας και εισοδήματα με τις πολιτικές της, ας διασφαλίσει τουλάχιστον τις κατάλληλες προϋποθέσεις σε αυτούς που μπορούν.”, καταλήγει το δελτίο τύπου