Τον Δήμο Φυλής επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Παιδείας

Τον Δήμο Φυλής επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου 2022

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής (ΠΑ.Δ.Α) Παναγιώτη Καλδή και τους συνεργάτες τους για το μεγάλο πρόγραμμα ανέγερσης Φοιτητικής Εστίας του ΠΑ.Δ.Α. (σε συνδυασμό με το Μητροπολιτικό Διοικητικό Κέντρο του Δήμου), σε περιοχή κοντά στο Πάρκο Πόλης των Άνω Λιοσίων. Όπως επίσης για τη δημιουργία αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος logistics, το οποίο ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν στα Άνω Λιόσια ο Δήμος και το ΠΑ.Δ.Α.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Υφυπουργός περιηγήθηκε στην περιοχή του Πάρκου Πόλης, όπου σχεδιάζεται η ανέγερση της Φοιτητικής Εστίας   και στους προτεινόμενους χώρους για τη λειτουργία του προπτυχιακού προγράμματος logistics.

Ο Yφυπουργός εξέφρασε -και με την ιδιότητά του ως πανεπιστημιακός- ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες του Δήμου και του ΠΑ.Δ.Α στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης ενδιαφέρθηκε για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Δήμου Φυλής με το ΠΑ.Δ.Α, στο γνωστικό αντικείμενο «Επιχειρησιακές Λειτουργίες Πολιτισμού». Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε και για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Φυλής, οι οποίες συνδέονται με το Πανεπιστήμιο, όπως η δημιουργία νέου Κέντρου Μεταφορών (logistics) και η ανάδειξη της Πάρνηθας ως τουριστικού προορισμού. Ενημερώθηκε, επίσης, για τους στρατηγικούς στόχους του Δήμου Φυλής, όπως η δεντροφύτευση της Χωματερής, η ενεργειακή αυτάρκεια, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της Πάρνηθας.

Φεύγοντας ευχήθηκε στο Δήμαρχο και στον Πρύτανη καλή επιτυχία στους στόχους που έχουν θέσει και δήλωσε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι έτοιμος να συμβάλει στην επιτυχία των στόχων αυτών.

«Εύχομαι δύναμη για να ολοκληρώσετε το όραμα να μετατρέψετε το Δήμο σε σύγχρονη πόλη, σημείο αναφοράς για τη φοιτητική κοινότητα», έγραψε, χαρακτηριστικά, στο βιβλίο υψηλών επισκεπτών του Δήμου ο Υφυπουργός.

«Συγχαίρω το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για το όραμα που υλοποιούν, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό και μετατρέποντας το Δήμο Φυλής σε μια αξιοσημείωτη πόλη», έγραψε ο Πρύτανης του ΠΑ.Δ.Α. Παναγιώτης Καλδής.