“Οι ψηφιακές τεχνολογίες, η ψηφιακή πολιτική αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής”

“Οι ψηφιακές τεχνολογίες, η ψηφιακή πολιτική αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής”, δηλώνει η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου , απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στον χώρο διεξαγωγής του Mobile World Congress που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

«Οι ψηφιακές τεχνολογίες, η ψηφιακή πολιτική αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής εξού και η μεγάλη σημασία που δίνουμε σε εκδηλώσεις όπως τούτη εδώ η παγκοσμίου ενδιαφέροντος συνάντηση στη Βαρκελώνη με στόχο την επικοινωνία, την ανταλλαγή πληροφοριών, την ενημέρωση σχετικά με καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες».

Μεταξύ άλλων, η ίδια τόνισε ότι «στοχεύουμε στην εξωστρέφεια και την αποτελεσματικότητα». «Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παρουσία και συμμετοχή της Αττικής σε συνέδρια και συναντήσεις, όπως το Παγκόσμιο Συνέδριο, εδώ στη Βαρκελώνη.Δεν πρόκειται για μια αποσπασματική συμμετοχή. Αλλά για συνειδητή επιλογή, η οποία εντάσσεται σε σειρά παρουσιών της Αττικής και σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις με το ίδιο αντικείμενο. Γιατί είτε πρόκειται για τη Βαρκελώνη είτε για το Τελ Αβίβ ή το Ελσίνκι, ο στόχος παραμένει ο ίδιος: η ενσωμάτωση των απαραίτητων γνώσεων και της εμπειρίας για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Για την επίτευξη αυτού του στόχου έχουμε επιλέξει τη συνέργεια με τους φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Γιατί μόνο μέσα από τέτοιου είδους συνέργειες, όπως για παράδειγμα με το Enterprise Greece και το ΕΒΕΑ, μπορούμε να ωφεληθούμε πλήρως από εκδηλώσεις σαν αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ, στη Βαρκελώνη». 
Η κ. Δούρου που επισκέπτεται την Βαρκελώνη στο Mobile World Congress , συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη ψηφιακής πολιτικής κ. Παναγιώτη Αθανασιάδη και τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Σωτήρη Νικολαρόπουλο, επισκέφθηκε περίπτερα της διεθνούς έκθεσης και συνομίλησε με μετέχοντες.

Παράλληλα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή Συνεργειών του Mobile World Congress, Juan M. Baselga Iturzaeta, κατά την οποία ενημερώθηκε σχετικά με τις λεπτομέρειες της επιτυχημένης διοργάνωσης σχετικά με τις ψηφιακές τεχνολογίες, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα των ΜΜΕ και των νέων.