«Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ΙΙ»

Διεθνές Πρόγραμμα ΑΜΟΛΗ ΙΙ

«Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ΙΙ» Συμμετοχικό έργο/Performance/Κινηματογραφική Προβολή

Με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ

Η Αιμιλία Μπουρίτη, εικαστικός, performance artist και εμπνευστής της ιδέας του τριετούς διεθνούς προγράμματος «Αμολή», Ένα συλλογικό έργο στην Αγροτική, Μεταβιομηχανική, Πολυπολιτισμική Κοινότητα του Ασπρόπυργου, παρουσιάζει φέτος, το ΑΜΟΛΗ ΙΙ, σε συνέχεια του ΑΜΟΛΗ Ι που παρουσιάστηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία.

Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει στις 17 Ιουλίου 2020 με το έργο «Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ΙΙ – Η Αρβανίτικη Κουλτούρα», στην περιοχή Αγίας Μαρίνας – Αγρόκτημα Θανάση Σερέπα και ώρα: 20:20μ.μ. και συνδέεται ιδιαίτερα με τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας, που γίνεται στο ταπεινό εξωκλήσι που φέρει το όνομα της Αγίας.

Η εικαστικός Αιμιλία Μπουρίτη, επηρεαζόμενη από την πανδημία του Κορωνοϊού διαμορφώνει τη θεματική του έργου και την παρουσίασή του, παίρνοντας ως σημείο αναφοράς την ιστορία του τόπου της Αγίας Μαρίνας, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες που της έχουν κατατεθεί, εκεί εναποτίθεντο – εγκαταλείπονταν λεπροί κατά τη περίοδο της πανδημίας της λέπρας.

Η καλλιτέχνης θα επιτελέσει μια τελετουργική, εξαγνιστική, performance, όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν , μέσα από τα μέτρα «ασφαλείας» κατά του κορωνοϊού να κάνουν τη δική τους τελετουργία εξαγνισμού.

Το έργο δημιουργεί μια γέφυρα μεταξύ των δυναμικών του σήμερα, μέσα από την κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πανδημία του Κορωνοϊού, σε σχέση με μαρτυρίες των κατοίκων που έχουν κατατεθεί στην Αιμιλία Μπουρίτη, για τις επιδημίες που υπήρξαν στον αγροτικό Ασπρόπυργο στο παρελθόν. Οι μαρτυρίες, σύμφωνα με την καλλιτέχνη πηγάζουν από τις οικογενειακές μνήμες της περιοχής.

Καταλυτικό στοιχείο του έργου είναι η θετικότητα και η δύναμη της ζωής που απορρέει!

Η συμμετοχή θα γίνει με κράτηση στα τηλέφωνα 210 5577191 (καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, ώρες 09:00 – 15:00) & 6970383229 και ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Οι συμμετέχοντες θα είναι καθιστοί και μπορούν, εάν το επιθυμούν, να φέρουν το δικό τους κάθισμα ή μαξιλάρι. Συνίσταται να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:30 μ.μ.

ΩΡΑ: 19:30 Περιπατητική διαδρομή προς το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας. Αφετηρία 1ο Γενικό Λύκειο Ασπροπύργου.