Ανάγκη για αλλαγή του Δημοτικού σκηνικού στον Δήμο Φυλής

Επιτυχής η ενημερωτική εκδήλωση των πέντε Ανεξάρτητων Συμβούλων

Την ανάγκη για αλλαγή του Δημοτικού σκηνικού στον Δήμο Φυλής υπογράμμισαν οι πέντε πλέον ανεξάρτητοι σύμβουλοι στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο της πόλης.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους Δρόλια Θεοδόσιο, Πουλιάση Δημήτριο , Σκαμαντζούρα Κωνσταντίνο και τους τοπικούς συμβούλους Ιακωβίδη Αλέξανδρο και Μπίμπιζα Κωνσταντίνο .

Κατάμεστη από Πολίτες του Δήμου Φυλής ήταν η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου , όπου με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κώστα Σκαμαντζούρα δόθηκαν δημόσια οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησης τους , ενώ ανήγγειλαν την δημιουργία νέας δημοτικής κίνησης , με νέα και άφθαρτα πρόσωπα , με ρόλο μάλιστα πρωταγωνιστικό στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως  τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Η στασιμότητα , η έλλειψη αντιπολιτευτικού σχεδίου , η προσκολλημένη σε παλαιού και ξεπερασμένου τύπου τακτικές και συμπεριφορές του μέχρι πρότινος επικεφαλής τους , ήταν μερικές από τις αιτίες στις οποίες αναφέρθηκαν και οδήγησαν στην απόφαση της ανεξαρτητοποίησης τους .

Παράλληλα, βολές εκτοξεύθηκαν εναντίον της σημερινής δημοτικής αρχής , υποστηρίζοντας ότι έχει μετατρέψει τον Δήμο σε κέντρο εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων, με ορατές τις συνέπειες της κακής Διοίκησης, που ακόμα και τα αυτονόητα αποτελούν μεγάλο ζητούμενο.
“Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να ασκεί Διοίκηση με γνώμονα τις δημόσιες σχέσεις, τις υποσχέσεις, τα προσωπικά ρουσφέτια αδιαφορώντας αν η πόλη βαθαίνει στην υποβάθμιση, στην υπανάπτυξη, την περιθωριοποίηση χωρίς σχέδιο και οργανωμένο πλάνο δράσης απέναντι, στην διαχείριση των απορριμάτων, χωρίς σχέδιο στην λειτουργία της χωματερής και δέσμιοι των μεγάλων συμφερόντων, χωρίς σχέδιο απέναντι στον Περιφερειακό σχεδιασμό που προβλέπει την ενεργοποίηση των μέχρι σήμερα ανενεργών λατομείων, χωρίς σχέδιο απέναντι στην συνεχούς αυξανόμενη εγκληματικότητα και παραβατικότητα αδιαφορώντας για το αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί στο σημερινό Δημοτικό μας βιότοπο.”, όπως αναφέρεται σε συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας.

Οι πέντε φέρονται αποφασισμένοι να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την δημιουργίας νέα δημοτικής κίνησης, ενώ , όπως δηλώθηκε προχωρημένες είναι οι συζητήσεις με πρόσωπα που θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις .