Βαγγέλης Ντηνιακός : Αλληλεγγύη και υποστήριξη στους πυρόπληκτους σε Δυτική και Ανατολική Αττική

Η ανάγκη να συνεχιστεί η αλληλεγγύη και υποστήριξη στους πυρόπληκτους σε Δυτική και Ανατολική Αττική τόνισε ο επικεφαλής του “Χαϊδάρι ξανά” Βαγγέλης Ντηνιακός κατά την διάρκεια του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου , σημειώνοντας ιδιαίτερα την προσφορά αιμοδοσίας , ενώ κατέθεσε πρόταση για την διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων από την αυτοδιοίκηση για τους πληγέντες και τους πυρόπληκτους.“Η αλληλεγγύη και η υποστήριξη πρέπει να συνεχιστεί και από τον Σεπτέμβρη και μετά. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε.”σημείωσε ο Βαγγέλης Ντηνιακός

Ερωτήσεις για καίρια ζητήματα της πόλης

Ερωτήσεις που σχετίζονται με βασικά λειτουργικά θέματα που απασχολούν το Χαϊδάρι έθεσε ο Βαγγέλης Ντηνιακός προς την διοίκηση του Μιχάλη Σελέκου.

Συγκεκριμένα , ζήτησε να πληροφορηθεί το σώμα σε ποιο στάδιο βρίσκεται το αποχετευτικό της Αφαίας , σημειώνοντας ταυτόχρονα την καθυστέρηση που υπάρχει αφού , όπως είπε το έργο εκκρεμεί από το 2016.

Υπενθύμισε δε ότι η παράταξή του το συγκεκριμένο έργο το είχε θέσει ως προϋπόθεση για τον ερχομό των προσφύγων στον Σκαραμαγκά.

Η απάντηση του Δημάρχου εξαντλήθηκε στην διαπίστωση ότι το εν λόγω έργο είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα του ΑΣΔΑ και ο Δήμος Χαϊδαρίου αναμένει.

Το Χριστοδούλειο

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που έθεσε ο επικεφαλής του “Χαϊδάρι ξανά” ήταν σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης απαλλοτρίωσης της έκτασης των 7 περίπου στρεμμάτων που βρίσκεται το Χριστοδούλειο ίδρυμα  , με τον Βαγγέλη Ντηνιακό να ρωτά για την εύρεση πόρων , προκειμένου να αποδοθεί οριστικά και αμετάκλητα στο Δήμο Χαϊδαρίου , υπογραμμίζοντας  ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης που πρέπει να αποδοθεί στους πολίτες για να μπορούν να τον απολαμβάνουν. Ανέφερε μάλιστα ότι οι πόροι για την αγορά της έκτασης μπορούν να εξασφαλιστούν είτε από την περιφέρεια είτε από το πράσινο ταμείο.

“Δύσκολο θέμα, χάσαμε μία τεράστια ευκαιρία. Οι νομικοί εκπρόσωποι του ιδρύματος είναι πολύ σκληροί στις διαπραγματεύεσεις. Είχαμε προτείνει να γίνει ανταλλαγή με κτήρια του Δημοσίου αλλά δεν έγινε. θα προσπαθήσουμε να μην οικοπεδοποιηθεί σε καμία περίπτωση. Ψάχνουμε ότι πρόγραμμα υπάρχει.”, ήταν η τοποθέτηση του κ. Σελέκου.

Τι γίνεται με τα δυο γήπεδα ποδοσφαίρου ;

Στη συνέχεια των παρεμβάσεών του , ο κ.Ντηνιακός εστίασε στο ζήτημα των εργασιών  που πρέπει να γίνουν στα δυο γήπεδα ποδοσφαίρου του Χαϊδαρίου και οι οποίες , όπως σημείωσε , καθυστερούν με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος , ξεκινώντας η αγωνιστική περίοδος, οι ομάδες της πόλης να μην μπορούν να προπονηθούν και να αγωνιστούν, με δεδομένο μάλιστα , όπως τόνισε , την ύπαρξη μιας νέας ομάδας , που θα δυσκολέψει περαιτέρω το ήδη υπαρκτό πρόβλημα των ελλιπών αθλητικών υποδομών.

Η απάντηση της διοίκησης έκανε λόγο για γραφειοκρατικές διαδικασίες που είναι χρονοβόρες , ενώ προσδιόρισε την έναρξη των εργασιών για την αλλαγή του χλοοτάπητα στις αρχές Σεπτεμβρίου.