Περικλής Ρόκας : Ανίκανη δημοτική αρχή – Ανύπαρκτη αντιπολίτευση

Ανοιχτή Επιστολή του πρώην Αντιδημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας

Με την φράση “Ανίκανη δημοτική αρχή – Ανύπαρκτη αντιπολίτευση”, ο πρώην Αντιδήμαρχος και στέλεχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής στον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας Περικλής Ρόκας , με ανοιχτή του επιστολή επιτίθεται στην σημερινή διοίκηση του Χρήστου Στάθη , χαρακτηρίζοντάς της ως μια κλειστή ομάδα , αποκομμένη από τους Πολίτες και τα προβλήματά τους, υποστηρίζοντας ότι είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της περιοχής , αδύναμη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να σχεδιάσει , έστω το πιο μικρό σχέδιο για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας.”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά

Ταυτόχρονα , δεν χαρίζεται στην μείζονα , κατά κύριο λόγο , αντιπολίτευση ενώ η μείζων αντιπολίτευση που αποτέλεσε την προηγούμενη διοίκηση , σωπαίνει σε τέτοιο βαθμό που καθιστά τουλάχιστον περίεργη έως ανεξήγητη αυτή την σιωπή, ενώ η συνολική της εικόνα εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου είναι αποκαρδιωτική , αναδεικνύοντας την ανυπαρξία της στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας.” , για να συνεχίσει σε άλλο σημείο της επιστολής του τραγική είναι η εικόνα που εμφανίζει και η αντιπολίτευση και μιλώ κατά κύριο λόγο για την μείζονα αντιπολίτευση που βρίσκεται σε πλήρη ανυπαρξία μέχρι αποσύνθεσης.”, για να καταλήξει το κείμενο της επιστολής του Μια ανίκανη δημοτική αρχή και μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση , τίποτε το καλό δεν μπορούν να δημιουργήσουν για τον Δήμο μας.”

Ο κ. Ρόκας στην ίδια επιστολή απαντά στον σημερινό Αντιδήμαρχο καθαριότητας και συνεργείων του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας , ο οποίος σε συνέντευξή του σε τοπικό μέσον ενημέρωσης είχε υποστηρίξει ότι η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε έναν Δήμο σε αποσύνθεση και ότι η κατάσταση σε αυτοκίνητα και μηχανήματα ήταν σε διάλυση.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος παραθέτει κατάλογο του μηχανολογικού υλικού που παρέδωσε η απελθούσα διοίκηση στην σημερινή , που αν μη τι άλλο καταρρίπτει τις όποιες αιτιάσεις του σημερινού Αντιδημάρχου περί “διαλυμένου Δήμου”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ανοιχτής Επιστολής του κ. Περικλή Ρόκα

Ανίκανη δημοτική αρχή – Ανύπαρκτη αντιπολίτευση

Ανοιχτή Επιστολή

του πρώην Αντιδημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας Περικλή Ρόκα

Αγαπητοί Συμπολίτες

Με την δημόσια αυτή επιστολή , επιδίωξή μου είναι να δώσω μια απάντηση σε εκείνους που αποτελούν σήμερα μέλη της νέας δημοτικής αρχής και δεν έχασαν την ευκαιρία να ξεβράσουν χολή περί δήθεν ανύπαρκτων μηχανολογικών υποδομών που κληρονόμησαν από την προηγούμενη δημοτική διοίκηση.

Είναι αυτοί που προσπαθούν να παραπλανήσουν την τοπική κοινωνία και να συσκοτίσουν τα αληθινά γεγονότα , προκειμένου να καλύψουν την ανικανότητά τους στην διοίκηση των τοπικών υποθέσεων του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα , ο σημερινός Αντιδήμαρχος καθαριότητας και συνεργείων σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα πριν λίγους μήνες δήλωνε ότι : « Παραλάβαμε έναν Δήμο σε αποσύνθεση», ενώ υποστήριξε ότι η κατάσταση σε αυτοκίνητα και μηχανήματα ήταν σε διάλυση.

Επειδή ο καθένας μπορεί να λέει και να δηλώνει ότι θέλει για να κάνει ανέξοδη πολιτική , εγώ θα παραθέσω αληθινά γεγονότα και στοιχεία που διαψεύδουν κατηγορηματικά τον κ. Αντιδήμαρχο και δίνουν την πραγματική εικόνα που πρέπει να πληροφορηθούν οι συμπολίτες μας.

Η νέα διοίκηση του Δήμου παρέλαβε :

4 φορτηγάκια 4χ4 μάρκας FIAT – καινούργια από αγορά του Δήμου

1 φορτηγάκι 4χ4 MITSUBISI – καινούργιο από δωρεά ΠΕΔΑ

2 φορτηγάκια MITSUBISI – Μεταχειρισμένα από δωρεά ΤΕΡΝΑ

2 τζιπάκια – μεταχειρισμένα – Δωρεά

3 Ι.Χ. – καινούργια από αγορά του Δήμου

1 πουλμανάκι από δωρεά ΤΡΑΙΝΟΣΕ

1 φορτηγό – μεταχειρισμένο από δωρεά ΑΦΟΙ ΠΕΠΠΑ

1 Νταλίκα πρέσα για μεταφορά απορριμμάτων – μεταχειρισμένο από δωρεά ΕΣΔΝΑ

1 κλούβα μεταχειρισμένη – δωρεά Σφακιανάκης

1 ασθενοφόρο καινούργιο – δωρεά

1 Ι.Χ. δωρεά από κ. Μαρτίνο

1 Νταλίκα μεταφοράς μηχανημάτων

Όλα τα προαναφερόμενα ήταν έτοιμα και πλήρως νόμιμα με τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Ακόμη, προχωρήσαμε στην αγορά μιας μικρής και μιας μεγάλης αλατιέρας ( για χιόνια ) καθώς και στην αγορά ενός μηχανήματος ( ειδικό για κλαδιά – πριονίδι)

Τα παραπάνω ήταν το μηχανολογικό υλικό που παρέλαβε η σημερινή διοίκηση του Δήμου και παρά ταύτα τολμούν και μιλάνε για ανύπαρκτο υλικό , όταν αυτοί έχουν 3 δωρεές χωρίς ακόμη να έχουν εξασφαλίσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Αυτή είναι η αλήθεια που σκοπίμως κρύβουν.

Αγαπητοί Συμπολίτες

Αναγκάστηκα να δημοσιοποιήσω τα παραπάνω και να απευθυνθώ προς όλες και όλους σας , γιατί θεώρησα υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω , όταν μάλιστα η σημερινή δημοτική αρχή επιδιώκει την απόκρυψή τους , ενώ η μείζων αντιπολίτευση που αποτέλεσε την προηγούμενη διοίκηση , σωπαίνει σε τέτοιο βαθμό που καθιστά τουλάχιστον περίεργη έως ανεξήγητη αυτή την σιωπή, ενώ η συνολική της εικόνα εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου είναι αποκαρδιωτική , αναδεικνύοντας την ανυπαρξία της στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας.

Σήμερα , ο κάθε Πολίτης μπορεί εύκολα να διακρίνει μια δημοτική αρχή απόμακρη από την τοπική κοινωνία , ανίκανη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της περιοχής , αδύναμη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να σχεδιάσει , έστω το πιο μικρό σχέδιο για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας.

Μια κλειστή ομάδα , αποκομμένη από τους Πολίτες και τα προβλήματά τους , αποτελεί την σημερινή διοίκηση του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας .

Χωρίς να διαθέτει σχέδιο, όραμα και βούληση , έχει θέσει τον Δήμο στον «αυτόματο πιλότο».

Ταυτόχρονα , τραγική είναι η εικόνα που εμφανίζει και η αντιπολίτευση και μιλώ κατά κύριο λόγο για την μείζονα αντιπολίτευση που βρίσκεται σε πλήρη ανυπαρξία μέχρι αποσύνθεσης.

Μια ανίκανη δημοτική αρχή και μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση , τίποτε το καλό δεν μπορούν να δημιουργήσουν για τον Δήμο μας.

Με εκτίμηση

Περικλής Ρόκας

Πρώην Αντιδήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας