Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής ενημερώνει

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ενημερώνει σχετικά με την αποκατάσταση και την προώθηση των έργων στην Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μαγούλα .

Ειδικότερα με δελτίου τύπου η Αντιπεριφέρεια αναφερόμενη στο αντιπλημμυρικό έργο της εκτροπής του ρέματος της Άγιας Αικατερίνης και στην διευθέτηση του χειμάρρου Σούρες, όσο και για την κατασκευή της ΠΕΟΑ Θηβών, διαβεβαιώνει ότι προχωρούν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, “ώστε να επιτύχουμε σύντομα τις δημοπρατήσεις εργολαβιών.”, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά .

Για να συνεχίσει :

“Συνεχίζονται οι διανοίξεις των ρεμάτων βάση των νέων διευρυμένων κοιτών που προέκυψαν εξ’ αιτίας της πλημμύρας, ενώ έχει διανοιχτεί το σύνολο των γεφυριών από φερτά υλικά, πλην του εγκιβωτισμένου ρέματος Κουλουριώτικο μονοπάτι στη Νέα Πέραμο, οι εργασίες διάνοιξης του οποίου θα ξεκινήσουν σύντομα από την ΕΥΔΑΠ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.


Ολοκληρώθηκε η προσωρινή οδοσήμανση στην ΠΕΟΑ Θηβών, εκδόθηκε νέα απόφαση από την τροχαία για τις επιτρεπόμενες διελεύσεις οχημάτων, ενώ αποκαταστάθηκε το συγκοινωνιακό δίκτυο τόσο στη Μάνδρα όσο στην ΠΕΟΑ Θηβών, πλην της γραμμής 861 του ΟΑΣΑ προς Αγία Σωτήρα, που γίνονται προσπάθειες για την επαναλειτουργία της.


Έχοντας αποκατασταθεί το σύνολο των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, των τηλεφωνικών συνδέσεων και του πόσιμου ύδατος, οι όποιες ελάχιστες εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμα εξ’ αιτίας των δυσκολιών αποκατάσταση τους, καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες να αντιμετωπιστούν.


Έχουν αποσυρθεί και αποτεθεί στο λατομείο ΤΙΤΑΝ περίπου 190.000,00 t
n φερτών υλικών, οι προσπάθειες συνεχίζονται για την απόσυρσης αυτών αλλά και των μπαζών από τις διανοίξεις ρεμάτων, ενώ αποσύρονται τα φερτά υλικά που είχαν εναποτεθεί στο 305, καθώς και τα οχήματα που είχαν προσωρινά αποθηκευτεί στο ίδιο σημείο, παραδίδοντας σύντομα τον χώρο αυτό στους κατόχους του.

 
Καταβάλλονται κανονικά οι έκτακτες αποζημιώσεις των 5.000,00 και 8.000,00 ευρώ, ενώ κλείνοντας το τρίμηνο για την κατάθεση των αιτήσεων για την καταγραφή των ζημιών, ξεκινά και η διαδικασία των αποζημιώσεων για τα κτιριακά προβλήματα οικιών και επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά την ευθύνη την οποία έχει η Περιφέρεια Αττικής για τις επιχειρήσεις, έχουν γίνει 543 αυτοψίες, εκκρεμούν ακόμα δέκα, ενώ μέχρι σήμερα έχουν λάβει την έκτακτη αποζημίωση 70 επιχειρήσεις. 


Προωθείται από τα συναρμόδια υπουργεία, η καταβολή των αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημίες στην Μάνδρα, από τις πλημμύρες του 2015. 


Έχουν γίνει αυτοψίες και έχουν αποσυρθεί στο πρώην στρατόπεδο 305, συνολικά 476 οχήματα, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται”