Απάντηση Σωτηρόπουλου στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Απάντηση Σωτηρόπουλου στην ΠΟΕ ΟΤΑ που κατηγορεί την Δημοτική Αρχή Μίχου στην Αγία Βαρβάρα για αντεργατική συμπεριφορά στους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης του Αντιδημάρχου Δημήτρη Σωτηρόπουλου

Αγία Βαρβάρα, 24 Δεκεμβρίου 2019

Προς
ΠΟΕ ΟΤΑ

Στο Δελτίο Τύπου το οποίο εκδώσατε, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, κατηγορείται ότι παρανομεί και αυθαιρετεί σε θέματα λειτουργίας των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών επειδή φροντίζει:

Να φιλοξενηθούν στον έναν μόνο (από τους 4), βρεφονηπιακούς σταθμούς που παραμένει ανοιχτός την περίοδο των εορτών, τα ελάχιστα παιδιά γονέων – κατοίκων που αναγκάζονται δυστυχώς, για λόγους βιοποριστικούς να μην τα έχουν όλη την ημέρα στην αγκαλιά τους και στη θαλπωρή του σπιτιού τους, όπως θα επιθυμούσαν. Είναι, τουλάχιστον προσβλητικό και υποτιμητικό προς αυτούς να μιλάτε για μετατροπή των σταθμών σε πάρκινγκ, αναγκάζοντάς τους σε διαφορετική περίπτωση και προκειμένου να μην χάσουν το ημερομίσθιο τους, να καταφεύγουν σε αυθαίρετη για παράδειγμα απουσία από την εργασία τους ή σε άλλες λύσεις κοστοβόρες (π.χ. αναζήτηση ατόμων φύλαξης του παιδιού επί πληρωμή)
Η εξυπηρέτηση των γονέων, αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητά της νέας διοίκησης του δήμου και του Δήμαρχου κ. Λάμπρου Μίχου και είμαστε ταγμένοι απόλυτα προς αυτό το σκοπό. Αντιλαμβανόμαστε την αδυναμία κάποιων γονέων που φιλοξενούνται τα παιδιά τους στους σταθμούς μας, να απουσιάσουν από την εργασία τους και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ικανοποιήσουμε την ανάγκη τους αυτή.

Με κάθε τρόπο έως σήμερα στους τρεις (3) μόνο μήνες ανάληψης των καθηκόντων του και έχει ανταποκριθεί στην έγκαιρη κάλυψη των αμοιβών των υπαλλήλων των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχαν τεράστια προβλήματα! Θα χαιρόμασταν πολύ αν τους εργαζόμενους για τους οποίους κόπτεται τώρα το Σωματείο Εργατών και Υπαλλήλων του Δήμου, είχε εγγράψει ως μέλη του που τόσα χρόνια το ζητούν, όπως δεν έπραξε όταν έμεναν απλήρωτοι ακόμη και τέσσερις (4) μήνες!

Είναι τόσο τραγικό για τις έξη (6) μόνο ημέρες που θα χρειαστεί για κατά μέσο όρο επτά (7) από τα διακόσια τριάντα (230) περίπου παιδιά, κάποιοι εργαζόμενοι/ες να αφιερώσουν μία (1) μόνο ημέρα ο καθένας/μία, για να τα φιλοξενήσουν και να τους δείξουν έτσι τον πραγματικά παιδαγωγικό χαρακτήρα; Νομίζω είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτά.

Ας μην ανησυχούν οι εργαζόμενοι και η δουλειά τους τυγχάνει της αναγνώρισης που τους πρέπει από τη δημοτική αρχή και δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.

Παρακάτω, παραθέτω προς υπενθύμιση και καλύτερη ανάγνωση την επιστολή την οποία απέστειλε ο δήμος μας προς τους γονείς προκειμένου να κριθεί ο αντιπαιδαγωγικός, αυταρχικός και αντεργατικός όπως λέτε χαρακτήρας της νέας διοίκησης.

¨Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς (από Τρίτη 24-12-2019 έως και την Παρασκευή 3-1-2020) σύμφωνα με τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών, οι Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου παραμένουν κλειστοί.
Με βάση τις παιδαγωγικές αρχές, τα παιδιά τις γιορτινές αυτές ημέρες πρέπει να βρίσκονται στο οικογενειακό τους περιβάλλον, διότι αυτό βοηθάει στην ψυχική τους υγεία.
Επειδή, όμως αντιλαμβανόμαστε, ότι ορισμένοι γονείς αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη φύλαξη για τα παιδιά τους κατά την περίοδο των εορτών λόγω της εργασίας τους, είμαστε πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε γι’ αυτές εξαιρετικά τις περιπτώσεις.
Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε εγγράφως (με Υπεύθυνη Δήλωση & βεβαίωση εργοδότη) την Προϊσταμένη του Σταθμού που φιλοξενείται το παιδί σας, μέχρι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, εάν και εφόσον λόγω της εργασίας σας επιθυμείτε να εξυπηρετηθείτε.¨

Νομίζω ότι καλό είναι να σκεφτόμαστε σφαιρικότερα, όχι μονόπλευρα και πιο ανθρώπινα τις ανάγκες όλων των εργαζομένων.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ