Μεγαλώνει η ομάδα του Αποστόλη Θεοφίλη στο Χαϊδάρι-Ο Λεωνίδας Πάντος στην “Συνεργασία Πολιτών”

Φαίνεται ότι μεγαλώνει η ομάδα του Αποστόλη Θεοφίλη στο Χαϊδάρι και εννοούμε βεβαίως την πολιτική ομάδα που συγκροτεί την δημοτική κίνηση “Συνεργασία Πολιτών”, της οποίας είναι ιδρυτής και επικεφαλής της.

Λεωνίδας Πάντος
Ο κ. Λεωνίδας Πάντος

Η πρόσφατη προσχώρηση του νεαρού Χαϊδαριώτη Οικονομολόγου Λεωνίδα Πάντου στην εν λόγω δημοτική κίνηση , φανερώνει ότι με σταθερό βηματισμό και σχεδόν αθόρυβα , κινείται ο επικεφαλής της Αποστόλης Θεοφίλης , προσεγγίζοντας πρόσωπα , κυρίως νέες και νέους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα τοπικά δημοτικά πράγματα του Χαϊδαρίου , ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του κ. Θεοφίλη.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και του νεαρού Οικονομολόγου Λεωνίδα Πάντου που οι συζητήσεις με τον επικεφαλής της Συνεργασίας Πολιτών είχαν αίσιο τέλος .

Ο κ. Λεωνίδας Πάντος με δημόσια δήλωση , η οποία εστάλη στην Athenswest , δημοσιοποιεί την απόφαση δραστηριοποίησης του  στα δημοτικά πράγματα του Χαϊδαρίου στο πλευρό του Αποστόλη Θεοφίλη , ενταγμένος πλέον στην δημοτική κίνηση Συνεργασία Πολιτών.

Στο κείμενο της δήλωσής του , μεταξύ άλλων , εκφράζει την δική του οπτική για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου , εντοπίζει την απουσία ενός σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη της πόλης , ενώ στέκεται στο θέμα της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που εξαναγκάζονται σε φυγή από την Χώρα με σκοπό την αναζήτηση ενός καλύτερου παρόντος και μέλλοντος.

Ας δούμε την δήλωση του κ. Λεωνίδα Πάντου 

“Τα τελευταία χρόνια η πόλη μας βρίσκεται εγκλωβισμένη στις αδιέξοδες προσωπικές στρατηγικές και τις ανούσιες μικροκομματικές σκοπιμότητες που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την τοπική κοινωνία σε μαρασμό και στασιμότητα.

Η απουσία ενός, έστω και τυπικού, σχεδίου για την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική ανάπτυξη της πόλης μας, είναι παραπάνω από εμφανής. Περί οράματος, ουδείς λόγος.
Τα προβλήματα της καθημερινότητας συσσωρεύονται, αλλά προτάσεις για την λύση τους δεν τίθενται στον τοπικό δημόσιο λόγο.

Οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων έχουν απαξιωθεί από τους Πολίτες, ενώ η παρουσία και η συμμετοχή κάποιων, περισσότερο μοιάζει με αγγαρεία και πολύ λιγότερο με το καθήκον στην κοινή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων.

Η τοπική Δημοκρατία, με την συμμετοχή των δημοτών στην λήψη των αποφάσεων για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας, έχει αντικατασταθεί από παράλληλους μονολόγους των δημοτικών παρατάξεων και τις περισσότερες φορές από μια στείρα αντιπαράθεση μεταξύ των εκπροσώπων τους.

Ενώ την ίδια ώρα, η οικονομική κρίση στέλνει ολοένα και περισσότερους Πολίτες στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο και εξαναγκάζει τους φερέλπιδες νέους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, αναζητώντας την τύχη τους, μακριά από τους δικούς τους αλλά και την πόλη τους, στερώντας τους τη δυνατότητα να εργαστούν και να προσφέρουν πολλαπλώς σε αυτήν.

Σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αντιδράσουν οι Πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι. Βασικό στοιχείο και ζητούμενο είναι η ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά, η δραστηριοποίησή τους μέσα στην κάθε τοπική κοινωνία, αναδεικνύοντας την δυναμική και τις προοπτικές του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως δημότης αυτής της πόλης και ως νέος άνθρωπος, θεωρώ την εμπλοκή μου στις κοινές υποθέσεις, κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Για τον σκοπό αυτό, αποφάσισα συνειδητά να συνταχθώ, χωρίς προσωπική ατζέντα και με μοναδικό γνώμονα την αδιαπραγμάτευτη θέση μου για το Χαϊδάρι των Πολιτών, με τον Αποστόλη Θεοφίλη και την “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”, για μια πόλη που θα έχει ανθρωποκεντρικό πρόσημο και όχι τη διαιώνιση ενός τοπικού πελατειακού συστήματος.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Κ. ΠΑΝΤΟΣ
Οικονομολόγος – MSc in Shipping”