Γιώργος Τσουκαλάς : Η απουσία της σημερινής δημοτικής αρχής από το δσ του ΟΛΕ είναι ηθελημένη

Η απουσία της σημερινής δημοτικής αρχής από το δ.σ. του ΟΛΕ είναι ηθελημένη, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Τσουκαλάς , σε ανάρτησή του στην προσωπική τoυ σελίδα στο fb.

“Είναι σαφές πια ότι η απουσία της από το δ.σ. του ΟΛΕ είναι ηθελημένη. Στόχος της είναι να μην αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος τυχόν αρνητικών αποφάσεων. Να τηρήσει στάση ουδετερότητας απέναντι σε πρόσωπα και πολιτικές. Ενδιαφέρεται για το πολιτικό κόστος και όχι για το αποτέλεσμα . Η λογική αυτή έχει καταρρεύσει πολιτικά.”, αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς

 

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής :

Η συνέχιση της ανέλκυσης ναυαγιων από τον κόλπο της Ελευσίνας αποτελεί μια απολύτως θετική και αισιόδοξη είδηση. Δεν αφορά και δεν πιστώνεται μόνο στον Οργανισμό Λιμένος.

Αφορά την πόλη μας και την προοπτική της. Ενδιαφέρει την κοινωνία επειδη η αρχή έγινε και δείχνει τον δρόμο για την ολοκλήρωση. Ενας κόλπος χωρίς ναυάγια θα περιγράφει ενα διαφορετικό πρόσωπο της Ελευσινας. Επιβεβαιωνεται, έτσι, η δημοτική λογική που υποστηρίζει ότι όταν υπάρχει σχέδιο και επιμονή αντιστρεφονται λογικές περιβαλλοντικα ζημιογόνες.

Πως αιτήματα λογικά και τεκμηριωμένα στο βάθος του χρόνου δικαιώνονται. Πως υπάρχουν και νίκες και ευχάριστες ειδήσεις για την πόλη.

Πως η συμμετοχη του Δήμου σε όργανα διοίκησης φέρνει αποτελέσματα.
Ολα αυτά φαίνεται να αντιμετωπιζονται ως ξένα στοιχεία από τη σημερινή δημ Αρχή. Είναι σαφές πια οτι η απουσία της από το δσ του ΟΛΕ είναι ηθελημένη.

Στόχος της είναι να μην αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος τυχόν αρνητικων αποφάσεων. Να τηρήσει στάση ουδετεροτητας απέναντι σε πρόσωπα και πολιτικές. Ενδιαφέρεται για το πολιτικό κόστος και όχι για το αποτέλεσμα . Η λογική αυτή εχει καταρρεύσει πολιτικά.

Και αυτό γιατι οι εξελίξεις τρέχουν και δημιουργούν τετελεσμενα. Η εικόνα μιας δημ Αρχής η οποια τοποθετείται αφου έχουν ληφθεί οι αποφάσεις ειναι αποκαρδωτικη για τους πολίτες και απαξιωτική για τον θεσμό της Αυτοδιοικησης. Πριν τις εκλογές η μη παρουσίαση κάποιας πρότασης ή δέσμευσης δημιουργούσε έναν εύπεπτο και αρεστό λόγο χωρίς γωνίες και στοχεύσεις. Ναι σε ολους και σε ολα και μετα τις δημοτικες τα πράγματα θα επαιρναν, τάχα, τον δρόμο τους.

Τώρα, κοντά ένα χρόνο μετά τις εκλογές, τα προβλήματά παραμένουν πιεστικά και επίμονα. Αντι για λυσεις η δημ Αρχή επιλέγει την απόσυρση και την απουσία γιατί τις θεωρει ως επιλογές λιγότερο επώδυνες από την επιλυση των προβλημάτων. Ωστόσο ειναι πολιτικά αναξιοπρεπές να δημιουργούνται γεγονότα στην πολη στα οποία η δημ Αρχή δεν έχει την παραμικρή συνεισφορά