Ημερίδα στην Αθήνα για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Ημερίδα στην Αθήνα για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη πραγματοποιείται  την Δευτέρα 10 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2).

Η ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (CoR) «Προβληματισμοί για την Ευρώπη», συνδιοργανώνεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την JASPERS (EIB/JASPERS) και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι οι αστικές αναπλάσεις, η έξυπνη αστική ανάπτυξη, (συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων πόλεων και περιφερειών καινοτομίας), οι έξυπνες αστικές μεταφορές, η ενεργειακή απόδοση, η  τηλεθέρμανση και οι αστικές μεταφορές.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης «η πρωτοβουλία μας να συνδιοργανώσουμε τη συγκεκριμένη ημερίδα, αποτελεί άλλο ένα έμπρακτο βήμα της  Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού προς την κατεύθυνση υιοθέτησης πολιτικών που θα δώσουν ώθηση στην τοπική ανάπτυξη».

«Είναι καιρός πλέον η Ελλάδα να υιοθετήσει τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και οι οποίες εξασφαλίζουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τους πολίτες.  Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο βιώσιμη αστική ανάπτυξη και στην ουσιαστική εφαρμογή της Αστικής Ατζέντας».

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της ημερίδας  θα δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των ελληνικών πόλεων και περιφερειών να τονίσουν τις κύριες αστικές προκλήσεις των περιοχών τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της τεχνικής συνεδρίας, τις προκλήσεις, τις προσδοκίες και τα αιτήματα των πόλεων τους, τα οποία σχετίζονται με το θέμα της ημερίδας.