Καταλυτικής σημασίας το «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Καταλυτικής σημασίας το «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη , το οποίο συμπληρώνει είκοσι δύο χρόνια λειτουργίας στον Αγ.Ι. Ρέντη και δεκαοκτώ χρόνια στη Νίκαια.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας όπου ο αριθμός των ενεργών ωφελούμενων μόνο για τον Σεπτέμβριου 2020 ανέρχεται στους 190 , παρέχοντας καθημερινά σίτιση σε 105 συνανθρώπους μας. 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Σε μια εποχή που ο συνεκτικός της ιστός διαβρώνεται συνεχώς και η φτώχεια περνά όλο και σε περισσότερα στρώματα οφείλουμε να ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές. Με το βάρος της πανδημίας στις πλάτες μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουν τεράστια ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες από κοινωνική φροντίδα και μέριμνα. Σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η Βοήθεια απλώνεται, με τους εργαζόμενους του προγράμματος να τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφάλειας Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας και είναι μια δομή που έχει γίνει πια θεσμός δημιουργώντας στην πόλη συλλογικότητες εμπιστοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης».

Το πρόγραμμα με τις κατ’ οίκον υπηρεσίες και φροντίδα σε εξαρτώμενα μέλη  παρέχει  οργανωμένη  και συστηματική πρωτοβάθμια κοινωνική  φροντίδα  από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό σε μη αυτοεξυπηρετούμενους πολίτες με προβλήματα υγείας, απομόνωσης, κοινωνικά, ψυχολογικά κ.λ.π   Κύριος  σκοπός  της δράσης είναι η παραμονή των ηλικιωμένων στο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον και αποφυγή της χρήσης ιδρυματικής περίθαλψης καθώς επίσης και η δημιουργία προϋποθέσεων για την αξιοπρεπή και υγιή διαβίωση τους και την κοινωνική τους βελτίωση.Στις παροχές του προγράμματος περιλαμβάνονται η υποστηρικτική κοινωνική εργασία οικογένειας και ψυχοκοινωνική στήριξη, οι κατ’ οίκον νοσηλευτικές υπηρεσίες-ραντεβού και μεταφορά σε νοσηλευτικά ιδρύματα και η οικογενειακή βοήθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου στα τηλ.2132004814 &  2132004821