Μια «ιδιαίτερη» γιορτή για «ιδιαίτερα» παιδιά στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος»

Μια «ιδιαίτερη» γιορτή για «ιδιαίτερα» παιδιά στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Πρόκειται για την ετήσια γιορτή των παιδιών με «ιδιαίτερες ικανότητες», που θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 26 Μαϊου στις 10 το πρωί, στον Πολιτιστικό Πολυχώρος «Μάνος Λοϊζος».

Περίπου εξακόσιοι πενήντα (650) μαθητές των δεκατεσσάρων ειδικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, εκπαιδευτικοί και γονείς θα «συνταξιδέψουν» με προορισμό την χαρά και τη διασκέδαση.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης .
Τα παιδιά θα υποδεχθεί η ομάδα του Δημοτικού Δικτύου Εθελοντών Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη. Ξυλοπόδαροι, μασκώτ, εμψυχώτριες-κλόουν θα προσφέρουν ένα πλούσιο μουσικοκινητικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης σ’αυτή την γιορτή που γίνεται θεσμός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης δήλωσε:
«Η ετήσια γιορτή των παιδιών των Ειδικών Σχολείων των Δήμων της περιοχής μας, με την ευκαιρία του τέλους της σχολικής χρονιάς, έρχεται ως επιστέγασμα μιας σειράς εκδηλώσεων, που διοργανώνονται και υποστηρίζονται από την Αυτοδιοίκηση, με την συμμετοχή των παιδιών με τις ιδιαίτερες ικανότητες. Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι αυτές οι εκδηλώσεις είναι στην περιοχή μας κάθε χρόνο όλο και περισσότερες, δίνοντας τελικά τη δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες των Ειδικών Σχολείων να γίνονται μέσα από τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό μέρος του κοινωνικού συνόλου, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Βεβαίως, τίποτα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή αυτών των σπουδαίων παιδιών, τη στήριξη των άξιων εκπαιδευτικών τους και φυσικά τις μεγάλες προσπάθειες των άξιων γονέων τους. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά»
Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Με συγκίνηση υποδεχόμαστε και αυτή την χρονιά τα παιδιά των ειδικών σχολείων της ευρύτερης Περιφέρειας Πειραιά. Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τους γονείς των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν για την ομαλή ένταξη των παιδιών στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι αρωγός σε δράσεις που ενισχύουν τη συμμετοχή των «ιδιαίτερων» παιδιών σε κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Στον Δήμο μας έχουμε προωθήσει την εργασιακή ενσωμάτωση «ιδιαίτερων» παιδιών αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες και ικανότητές τους».