Ο Δήμος Ασπροπύργου θα διανείμει δωρεάν μάσκες προστασίας και αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία της πόλης

Ο Δήμος Ασπροπύργου θα διανείμει δωρεάν μάσκες προστασίας και αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία της πόλης, με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, σύμφωνα με Υπουργική απόφαση.

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας θα πρέπει να διασφαλιστεί τόσο από τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι πρέπει να τους εμπεδώσουν την αξία της, μέχρι την λήξη του πανδημικού φαινομένου, όσο και από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και θα είναι οι πλέον υπεύθυνοι για την εκπαίδευση της χρήσης, και για την τήρηση του μέτρου εντός των σχολικών αιθουσών.

«Η συγκεκριμένη πολιτική για τη δημόσια υγεία βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και τεκμήρια. Ο Δήμος μας θα φροντίσει να είναι συνεπής στο χρέος του προς την κοινωνία, παρέχοντας σταθερά μάσκες προστασίας και αντισηπτικά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Ελπίζουμε ότι οι γονείς θα στηρίξουν την προσπάθεια μας, παρ’ όλες τις πρακτικές δυσκολίες της εφαρμογής της, και φαινόμενα όπως «αντιρρήσεις συνείδησης», αδόκιμες «συνθηματολογίες», και προσκόλληση σε «θεωρίες συνωμοσίας» θα αποφευχθούν, και δεν θα υπονομευόσουν την προσπάθεια της συντεταγμένης Πολιτείας στην ανάσχεση της αλυσίδας διασποράς του κορωνοϊόυ. Το τέλος της πανδημίας πλησιάζει και η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών του εμβολίου. Υπομονή.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νικόλαος Μελετίου.