Κατηγορηματικά αντίθετος ο Δήμος Ασπροπύργου στην αναστολή λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής Γ16

Κατηγορηματικά αντίθετος ο Δήμος Ασπροπύργου στην αναστολή λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής Γ16, απόφαση του ΟΑΣΑ που προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην μετακίνηση των Πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου αντιδρώντας άμεσα στην συγκεκριμένη απόφαση απέστειλε επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ στον οποίον και γνωστοποιεί την κατηγορηματική αντίθεση του Δήμου, ενώ εκθέτει μια σειρά από προβλήματα που προκαλεί η αναστολή λειτουργίας της εν λόγω λεωφορειακής γραμμής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας λεωφορειακής γραμμής Γ16.

Σχετ.: α) Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου.

β) Το υπ’ αρ. 13187/ΓΕΔΣΕ/ΔΙΣΛ/05-09-2019 έγγραφό σας.

Λαμβάνοντας υπόψιν την ανωτέρω απόφασή σας, σας γνωρίζουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι διότι προκαλεί σοβαρή αναστάτωση στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, των εργαζομένων και των σπουδαστών που μετακινούνται από και προς τον Δήμο μας. Υποβαθμίζει τις δυνατότητες μετακίνησής τους σε βάρος των ήδη προγραμματισμένων ωραρίων τους.

Συγκεκριμένα:

α) Ανατρέπεται το πρόγραμμα μετακίνησης των κατοίκων που εργάζονται στις επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Λ. Αθηνών έως το τέρμα της πλατείας Κουμουνδούρου στην Αθήνα αλλά και εκείνων που μετακινούνται από την Αθήνα και απασχολούνται σε ενδιάμεσες περιοχές και μέχρι τον Ασπρόπυργο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το μεγαλύτερο ποσοστό βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια και τις μεγαλύτερες μεταφορικές εταιρείες, (logistics) που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.

β) Αναστατώνει κυριολεκτικά το πρόγραμμα των σπουδαστών της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίοι λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας κατοικιών προς ενοικίαση, μετακινούνται καθημερινά από και προς τη σχολή τους στον Ασπρόπυργο.

γ) Και τέλος επηρεάζει τη μετακίνηση των υπηρετούντων στις δομές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ιδιαίτερα εκείνων στην Παραλία Ασπροπύργου.

Ευελπιστούμε, ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψιν τις τεκμηριωμένες ενστάσεις μας για την αναθεώρησή και την άμεση άρση της συγκεκριμένης απόφασης, αποκαθιστώντας με την επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Γ16, την ομαλή μετακίνηση των πολιτών στο Δήμο μας.

Μετά τιμής,

Νικόλαος Ι. Μελετίου

Δήμαρχος Ασπροπύργου

Αντιπρόεδρος του Δ. Σ.

της Κεντρικής Ένωσης

Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)