Δήμος Κορυδαλλού και Ένωση Γονέων βράβευσαν τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Δήμος Κορυδαλλού και Ένωση Γονέων βράβευσαν τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , στην καθιερωμένη εκδήλωση κατά την οποία βραβεύτηκαν 400 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες, απόφοιτοι των σχολείων της πόλης. 

Στην κατάμεστη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης καλωσόρισε και συνεχάρη τις νέες, τους νέους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, τονίζοντας ότι η εκδήλωση αποτελεί «μέρα γιορτής για την μάθηση και την γνώση, για την προσπάθεια και την επιτυχία, για την αξία, τελικά, της εκπαίδευσης». 
Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άννα Τζαβαλή, συνεχάρη επίσης τους νέους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους και, ανάμεσα στα άλλα, παρότρυνε τους νέους και τις νέες, «να μην αρκεστούν στο λίγο, αλλά να διεκδικήσουν το πολύ που τους αξίζει».

 Στην φετινή εκδήλωση, για δεύτερη χρονιά, ο Δήμος Κορυδαλλού βράβευσε και τέσσερις νέους φοιτητές, κρατούμενους στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.

Ο Δήμαρχος, παραδίδοντας τους επαίνους στο Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης και στον προϊστάμενο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, υπογράμμισε ότι «Με την στήριξη της τωρινής αλλά και της προηγούμενης διεύθυνσης της φυλακής και όλων εκείνων που κάνουν καθημερινά πράξη το όραμα για την εκπαίδευση των κρατουμένων, οι κρατούμενοι απέδειξαν ότι η προσπάθεια και η θέληση μπορούν να κατορθώσουν σχεδόν τα πάντα». 

Επανέλαβε δε ότι, η δημοτική αρχή Κορυδαλλού δεν ταυτίζει τα κτίρια με τους ανθρώπους, τους οποίους στηρίζει, παράλληλα με τους αγώνες της για πλήρη απομάκρυνση των φυλακών.

Χαρακτηρίζοντας νίκη των κατοίκων τη δημιουργία του πάρκου πρασίνου και αναψυχής, ενημέρωσε ότι ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες η διαμόρφωση του στον χώρο των 10 στρεμμάτων επί της Λ. Γρ. Λαμπράκη και θα παραδοθεί τον Ιούλιο 2019.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου, στους εθελοντές εκπαιδευτικούς αλλά και στην προσφορά των ιδιωτικών φροντιστηρίων της πόλης, που παρέχουν δωρεάν υποτροφίες φοίτησης σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν αποδεδειγμένα να σηκώσουν το βάρος της οικονομικής δαπάνης.

Κλείνοντας, κάλεσε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες να αδράξουν την ευκαιρία της γνώσης σε μια εποχή που η κοινωνία μαστίζεται, κυρίως, από κρίση θεσμών και αξιών και να θέσουν ψηλά τον πήχη της προόδου με τους στόχους και τα ιδανικά τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απένειμαν τιμητικούς επαίνους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β΄θμιας Εκπαίδευσης Σταυρούλα Αλεξάκη, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Καλούδης, Ιωάννα Καλομπράτσου, Ανδρέας Καπιτσίνος, Ελευθερία Κωτσίδου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Μιχάλης Λώνας, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Γαλανοπούλου, Παύλος Γερακάρης, Μιχάλης Ευθυμιάδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ειρήνη Μεταξά, οι επικεφαλής παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Καίτη Κυλάκου, Γιώργος Δημόπουλος και Γιάννης Διάκος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Γιαννακάκη, Γιάννης Σούλης, Γιώργος Βιδάλης, Γιώργος Γκόγκος, Νίκος Χουρσαλάς και Μαρία Καλαμάρη, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άννα Τζαβαλή και μέλη του Δ.Σ., διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί.