Ανακοίνωση από τον Δήμο Χαϊδαρίου για τα δυο δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου

Σχετικά με τα δυο δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου , η διοίκηση Σελέκου με ανακοίνωσή της ενημερώνει :

“Το ερχόμενο διάστημα, μπαίνει στην τελική φάση η διαδικασία επίστρωσης νέου χλοοτάπητα, στα δύο Δημοτικά γήπεδα της πόλης, γεγονός που θα συμβάλει στην σύγχρονη και αναβαθμισμένη λειτουργία τους καθώς προστίθενται στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (αλλαγή κερκίδας, φωτισμού, τοποθέτησης αλεξικέραυνης προστασίας, συντήρησης αποδυτηρίων κλπ).

Εκτός από την τοποθέτηση νέου τάπητα, θα υπάρξουν παράλληλα εργασίες σε βοηθητικούς και άλλους χώρους, νέα κερκίδα για τους φιλοξενούμενους στο Τ. Χαραλαμπίδης και υπερύψωση του τοιχίου για να εμποδίζονται τα φερτά υλικά.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών έγινε τεράστια προσπάθεια από τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό οι γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες δημιουργούν και τη μεγαλύτερη καθυστέρηση. Οι μελέτες κατατέθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας, πριν από περίπου δύο χρόνια και με τη πλήρη χρηματοδότηση της ΓΓ Αθλητισμού και της Περιφέρειας, τα έργα ολοκληρώνονται σε λίγους μήνες.

Όλο αυτό το διάστημα σε τακτά χρονικά διαστήματα υπήρχε ενημέρωση των ΔΣ των ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης, προκειμένου να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τον προγραμματισμό εξέλιξης των εργασιών.

Όπως ήδη έχουν ενημερωθεί οι διοικήσεις των ομάδων και με την πλήρη κατανόηση τους, το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα γήπεδα, θα εξυπηρετηθούν και οι προπονήσεις των ομάδων θα γίνουν στο προπονητικό κέντρο του «Αττικού» και σε γήπεδα όμορων Δήμων.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών και στα δυο γήπεδα, είναι απολύτως βέβαιο ότι οι ομάδες μας, θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους και ταυτόχρονα οι αθλητές μας θα προπονούνται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Επίσης κατόπιν των εξελίξεων στο αθλητικό σωματείο Αστέρας Χαϊδαρίου ενημερώνουμε ότι μετά από πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, που αποτελεί και τον φορέα ελέγχου των αθλητικών σωματείων, για την παραβίαση των όρων της δωρεάν παραχώρησης από μεριάς του Δήμου, των αθλητικών εγκαταστάσεων, ως εκ τούτου το εν λόγω σωματείο δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα γήπεδα, για την προπόνηση των τμημάτων υποδομών, μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει και τα τελικά πορίσματα από τους αρμόδιους φορείς.

Η πολιτική της δωρεάν παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων στις ομάδες της πόλης μας, αφορά την αποκλειστική χρήση τους από ερασιτεχνικά σωματεία και σε καμία περίπτωση ιδιωτικών σχολών.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να λειτουργεί με αποκλειστικό κριτήριο την ισόνομη κατανομή των αθλητικών χώρων (γήπεδα και εγκαταστάσεις) σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης μας, ανάλογα με την ιστορία τους, την αριθμητική τους δύναμη και παίρνοντας υπόψη το επίπεδο στο οποίο αγωνίζονται.”