Νέα προσχώρηση στην Δημοτική Κίνηση Θεοφίλη

Νέα προσχώρηση είχαμε πριν λίγες ημέρες στην Δημοτική Κίνηση Θεοφίλη , μετά την δήλωση του κ. Χρήστου Πάλλη , με την οποία κοινοποιεί την ένταξή του στην “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” , επικεφαλής της οποίας είναι ο γνωστός Χαϊδαριώτης Απόστολος Θεοφίλης .

Η ενασχόληση του κ. Πάλλη με τα κοινά του Χαϊδαρίου δεν καταγράφεται για πρώτη φορά .

Το 2006 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του πρώην Δημάρχου κ. Κώστα Σπηλιόπουλου ενώ το 2010 συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο του τότε υποψήφιου Δημάρχου κ. Δημήτρη Τσατσαμπά.

Με την δημόσια δήλωσή του ο κ. Χρήστος Πάλλης γνωστοποιεί την ένταξή του στην δημοτική κίνηση “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” του Αποστόλη Θεοφίλη και την κοινή τους συμπόρευση προ τις δημοτικές εκλογές του 2019.

“Με αίσθημα ευθύνης αλλά και με την προσδοκία της οριστικής απαλλαγής από τους εκφραστές του φθαρμένου ΧΘΕΣ, αποφάσισα να συνταχθώ χωρίς προσωπική ατζέντα και με μοναδικό γνώμονα, την αταλάντευτη θέση μου για το Χαϊδάρι των πολλών και όχι των λίγων «εκλεκτών», με τον Αποστόλη Θεοφίλη και την «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» για μια πόλη που θα έχει στο επίκεντρο της επίλυση των κοινωνικών αιτημάτων και όχι την εξυπηρέτηση του τοπικού πελατειακού συστήματος.” , αναφέρει χαρακτηριστικά .

Ο κ. Χρήστος Πάλλης

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Χρήστου Πάλλη

“Τα τελευταία χρόνια, η πόλη μας, εγκλωβίστηκε στην στασιμότητα «χάνοντας» το κρίσιμο στοίχημα της καθημερινότητας μένοντας πίσω συγκριτικά με γειτονικές πόλεις όπως το Περιστέρι που ανοίγουν βηματισμό και αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς.

Ταυτόχρονα, η απαίτηση του Χαιδαριώτικου Λαού για ένα βιώσιμο και λειτουργικό δήμο δεν λαμβάνει ανταπόκριση από το υπάρχον τοπικό δια παραταξιακό σύστημα.

Η ευρύτερη οικονομική κρίση επηρεάζει αρνητικά την λειτουργία των Δήμων αλλά αυτό δεν αποτελεί την αποκλειστική αιτία για την δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει σήμερα.

Η πολυετής κακοδιαχείριση των πόρων (ανθρώπινων και οικονομικών) , η αναποτελεσματική άσκηση διοίκησης, η έλλειψη πολιτικής βούλησης και τέλος η απουσία συγκροτημένου σχεδίου ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών επιδείνωσαν σταδιακά το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.

Στο Χαϊδάρι, είναι επιτακτική η ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου πλαισίου δράσης με αναπτυξιακό χαρακτήρα που θα στοχεύει στην διατήρηση της συνοχής του κοινωνικού ιστού για να αποφευχθεί μεσοπρόθεσμα η δημιουργία δημοτών «δύο ταχυτήτων».

Η αγάπη μου για την πόλη με οδήγησε από πολύ νωρίς να ασχοληθώ με τα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Το 2006 ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του πρώην Δημάρχου κ. Κώστα Σπηλιόπουλου ενώ το 2010 συμμετείχα με το ψηφοδέλτιο του τότε υποψήφιου Δημάρχου κ. Δημήτρη Τσατσαμπά.
Το 2014 αποφάσισα να μην εμπλακώ εκ νέου.

Όμως οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2019 αποτελούν κομβικό σημείο για την πορεία που θα ακολουθήσει η πόλη μας τα επόμενα χρόνια.

Πραγματική ελπίδα θα φέρει η συνένωση υγιών δυνάμεων που θα καταστήσουν την πόλη μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων της απεγκλωβίζοντας την από την ιδιότυπη «ομηρεία» που την καθηλώνει σε ρόλο φτωχού «συγγενή» της Δυτικής Αθήνας.

Νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι, χωρίς διχαστικά κριτήρια που θα φέρουν στείρους ηλικιακούς διαχωρισμούς η την άκριτη υιοθέτηση «άκαπνων» καλογραμμένων βιογραφικών, πρέπει επιτέλους να πάρουν το «τιμόνι» της πόλης στα χέρια τους.
Ως δημότης αυτής της πόλης και ως νέος άνθρωπος, θεωρώ την ενασχόληση με τα κοινά κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Με αίσθημα ευθύνης αλλά και με την προσδοκία της οριστικής απαλλαγής από τους εκφραστές του φθαρμένου ΧΘΕΣ, αποφάσισα να συνταχθώ χωρίς προσωπική ατζέντα και με μοναδικό γνώμονα, την αταλάντευτη θέση μου για το Χαϊδάρι των πολλών και όχι των λίγων «εκλεκτών», με τον Αποστόλη Θεοφίλη και την «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» για μια πόλη που θα έχει στο επίκεντρο της επίλυση των κοινωνικών αιτημάτων και όχι την εξυπηρέτηση του τοπικού πελατειακού συστήματος.”