Διάλεξη στον Ασπρόπυργο με θέμα «Ελλάδα, 2017. Πορεία, προς την “ώρα μηδέν”, με ζητούμενα, την έννοια του Πολίτη και τη συνείδηση της υποχρέωσης, για λαϊκή συμμετοχή»

Διάλεξη στον Ασπρόπυργο με θέμα «Ελλάδα, 2017. Πορεία, προς την “ώρα μηδέν”, με ζητούμενα, την έννοια του Πολίτη και τη συνείδηση της υποχρέωσης, για λαϊκή συμμετοχή» , διοργανώνει ο Δήμος , με ομιλητή τον Καθηγητή και Πρόεδρο της Επιτροπής επί των Εθνικών Θεμάτων,κ. Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου ,τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017,
στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου (¨Δημήτριος Καλλιέρης¨).

Θα επακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο.

Ο κ. Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου γεννήθηκε στη Λάρισα.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Νομικά, Κοινωνικές και Οικονομικές Επιστήμες. Το 1973 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, για το πρωτότυπο ιστορικό του έργο γύρω από τους Γεωργικούς και Ναυτικούς Συνεταιρισμούς.

Το 1976, ο Δήμος Αθηναίων τον βράβευσε για την επιστημονική και ερευνητική του προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και για τις λύσεις που πρότεινε για τα προβλήματά της.

Το 1978 εκλέχτηκε άμισθος Υφηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Την ίδια χρονιά υπήρξε συνιδρυτής και διευθυντής του περιοδικού “Τοπική Αυτοδιοίκηση” το οποίο κυκλοφορεί ακόμη με άλλη διεύθυνση.

Το 1991 βραβεύθηκε και πάλι, από την Ακαδημία Αθηνών, για το συνολικό του έργο, το οποίο αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έκανε διαλέξεις και εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια και πρωτοστάτησε στην ίδρυση επιστημονικών εταιριών και κινήσεων όπως, η Εθνική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνος (1964), η Εταιρείας Φίλων του Συνεργατισμού (1973) και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών (1992), στις οποίες διετέλεσε πρώτος Γενικός Γραμματέας.

Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημέρωσης επί των Εθνικών Θεμάτων, που ίδρυσε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Μιχαήλ Στασινόπουλος.

Ο κ. Παπαγαρυφάλλου, δημοσίευσε δεκάδες επιστημονικές εργασίες και εκατοντάδες άρθρα στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο για επιστημονικά, κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.