Προχωρά η επέκταση του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων της Φυλής

Προχωρά η επέκταση του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων της Φυλής , μετά την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του Δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού .

Πρόκειται για το έργο με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων Δημοτικής Ενότητας Φυλής», προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ με ΦΠΑ .

Στόχος του έργου, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας, είναι η επικαιροποίηση και επέκταση του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, για τη μεταφορά των λυμάτων προς τον Κεντρικό Αγωγό Αποχέτευσης (Κ.Α.Α.). Η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην περιοχή, τόσο αναπτυξιακές, όσο και περιβαλλοντικές. Το πρόβλημα της αποχέτευσης των λυμάτων είναι έντονο, η υλοποίηση δε του έργου θα αποβεί προς όφελος της δημόσιας υγείας, αλλά και της ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής.

Το μήκος του υπό μελέτη δικτύου είναι 6.609 µ. και θα τοποθετηθεί κατά μήκος των διανοιγμένων οδών, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού. Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Φυλής και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.