Εκλογές σε έντονη πόλωση !!! – Γράφει ο Αντώνης Αντωνόπουλος

Εκλογές σε έντονη πόλωση , είναι ο τίτλος του νέου άρθρου του Αντώνη Αντωνόπουλου, στο οποίο μεταξύ άλλων εκτιμά  ότι  η σύγκρουση, τόσο  η ρητορική όσο και έμπρακτη, θα είναι σφοδρή από εδώ και στο εξής. “Ο δρόμος προς τις εκλογές δεν είναι στρωμένος με καλές προθέσεις, αλλά με πόλωση.”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το άρθρο

Γράφει ο Αντώνης Αντωνόπουλος

Η σύγκρουση των τοπικών κοινωνών με αυτό που ορίζουν ως (τοπικά) συμφέροντα ή «διαπλοκή» θα είναι για άλλη μια φορά στην προμετωπίδα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι πολίτες με όλες τις δυσκολίες που έχουν βιώσει ή και βιώνουν τα τελευταία χρόνια, με την δύσκολη καθημερινότητά τους ,τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν,τα ξενιτεμένα ή άνεργα παιδιά τους, έφτασαν πια στα όριά τους κι έχουν γίνει καχύποπτοι.

Δεν εμπιστεύονται και δεν πιστεύουν σε Σωτήρες και σίγουρα δεν στηρίζουν τη χλιδή και την άνεση όπου τη συναντάνε. Προτιμούν να επιλέγουν υποψηφίους της τάξης τους. (συμπάσχοντες) κι αυτό γιατί τους εμπιστεύονται περισσότερο και θέλουν να νομίζουν ότι θα τους εκπροσωπήσουν πιο αυθεντικά.

Αυτές οι εκλογές δεν θα έχουν καμία σχέση με όλες τις προηγούμενες, θα είναι πιο έντονες κι εδώ δικαιούται να αναρωτηθεί ο κάθε καλοπροαίρετος ψηφοφόρος, αφού κάποιοι υποψήφιοι δεν στήριξαν, ή ακόμα ακόμα αντιπάλεψαν κάποιον συνδυασμό στις Δημοτικές του 2014 για συγκεκριμένους λόγους, γιατί να τον στηρίξουν τώρα; τι άλλαξε; για ποιο λόγο το κάνουν; ή πάλι κάποιοι άλλοι που στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές έναν άλλο συνδυασμό και τον έκαναν δημοτική αρχή τους δικαίωσε ; αν όχι, γιατί να τον ξαναστηρίξουν ;

Συνεπώς, η σύγκρουση, τόσο ρητορική όσο και έμπρακτη, θα είναι σφοδρή από εδώ και στο εξής. Ο δρόμος προς τις εκλογές δεν είναι στρωμένος με καλές προθέσεις, αλλά με πόλωση. Όποιος αντέξει..

Η σύγκρουση θα είναι σκληρή και αυτό θα αποβεί εις βάρος κυρίως των μικρών σχηματισμών που θα ήθελαν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο την επόμενη μέρα των Δημοτικών εκλογών, λόγω της εφαρμογής της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση.

Η πόλωση, όμως, θα ανοίξει και πληγές, θα δημιουργήσει τραύματα που θα είναι δύσκολο να επουλωθούν στις μικρές κοινωνίες, κυρίως σε όσους ανήκουν πολιτικά και λένε ότι στηρίζουν ένα κόμμα, που όμως δεν θα συστρατευτούν με όποιον ή όποιους συνδυασμούς θα το εκφράσουν ή και θα το εκπροσωπήσουν επίσημα σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές.

Κι εδώ τα αποτελέσματα, ίσως έχουν απόνερα κι άσχημες συνέπειες σε κάποιους υποψηφίους,που θα κατέβουν σε κομματικά (αντίπαλους συνδυασμούς) κι αυτό γιατί κινδυνεύουν να μην εκλεγούν κι αυτό γιατί δεν θα τους ακολουθήσουν οι πολιτικοί τους φίλοι,κυρίως λόγω της μεγάλης πόλωσης .

Δεν είναι απλά οι μάχες που επιλέγει να δώσει το ένα στρατόπεδο,όταν έχει στοχοπροσηλωθεί στην κατάκτηση της εξουσίας, είναι το πλήγμα που προκαλείται όταν η κομματική αντεπίθεση ή επίθεση, ανάλογα με την οπτική που θέλουμε να το δούμε, γίνεται υπό θεσμικό μανδύα.

Στο χωριό μου λένε: (όταν στο Βάλτο μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια), κι αυτό γιατί όταν παίρνουν φόρα για να χτυπηθούν τα τσαλαπατάνε.

Σε αυτές τις εκλογές, κυρίως αυτοί που βλέπουν επιτέλους το κόμμα τους να είναι μια ανάσα από την εξουσία και να διεκδικεί με αξιώσεις ακόμα και την αυτοδυναμία, συσπειρώνονται γύρω του, ο καθένας για τους (ιδεολογικούς ή και προσωπικούς του λόγους) ας μην κρυβόμαστε βλέπετε πάντα κάποιοι θέλουν να κρατάνε ανοιχτές πόρτες με την εκάστοτε εξουσία, ακόμα προσδοκώντας ίσως και σε κάποιο ίδιο όφελος.

Με άλλα λόγια: αυτές οι εκλογές έχουν ένα βουβό κύμα..που τώρα ταξιδεύει σε ήρεμα νερά..και δεν φαίνεται αλλά θα το δούμε ξαφνικά μπροστά μας όταν θα πλησιάζουμε κοντά στις εκλογές που θα γίνει τσουνάμι..προσδεθείτε λοιπόν, γιατί νομίζω ότι δεν ΄θα έχουμε συνεπεία όλων των παραπάνω ένα success story..

Καλύτερα να γίνω κακός μάντης, παρά μάντης κακών !!! Οψόμεθα.