Υπό την αιγίδα του Δήμου Ελευσίνας η Ημερίδα των ONEX-Fincantieri για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ελευσίνας τελεί η Ημερίδα των ΟΝΕΧ και Fincantieri που πραγματοποιείται το διήμερο Πέμπτη 3/2 & Παρασκευή 4/2 στην Ελευσίνα

Από πλευράς Δήμου Ελευσίνας, δεδομένης της αδυναμίας του Δημάρχου, Αργύρη Οικονόμου, λόγω νόσησης από κορωνοϊό, υπήρξε εκπροσώπηση από τους Αντιδημάρχους, Λεωνίδα Παππά και Φώτη Τατάκη.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημιουργία του κατάλληλου οικοσυστήματος εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον σχετικό κλάδο στην εγχώρια αγορά, που θα μπορέσει να υποστηρίξει την προοπτική του προγράμματος κορβετών αλλά και τις λοιπές νέες ναυπηγήσεις στα ONEX Elefsis Shipyards.

Οι δύο όμιλοι εξετάζουν την από κοινού ανάπτυξη έργων ναυπήγησης και επισκευής πλοίων, μεγάλο μέρος των οποίων θα πραγματοποιείται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα ONEX Elefsis Shipyards, που θα απευθύνονται και στη διεθνή αγορά πέραν της Ελληνικής, με έμφαση στην πρόσφατη υποβολή επίσημης πρότασης στην Ελληνική Κυβέρνηση από την Fincantieri S.p.A. για την από κοινού υλοποίηση του προγράμματος προμήθειας των νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού στα ONEX Elefsis Shipyards -με την επένδυση σε δημιουργία γραμμής παραγωγής καθολικής κατασκευής πλοίων αυτής της κατηγορίας.

Ο Δήμος Ελευσίνας, από την πρώτη στιγμή στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζει την εξυγίανση των Ναυπηγείων και τα δίκαια αιτήματα των 600 εργαζομένων.

Όπως άλλωστε, δήλωσε και ο Δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου:

“Η παρούσα εκδήλωση είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για την επόμενη μέρα των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Μας φέρνει ένα ακόμη βήμα, πιο κοντά στον στόχο που δεν είναι άλλος από την εξυγίανσή τους και την υγιή τους λειτουργία. Στηρίζουμε πρωτοβουλίες σαν αυτήν, όπως και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την σύμπραξη της ΟΝΕΧ και της Fincantieri, υπό τους δίκαιους όρους των εργαζομένων των Ναυπηγείων, με προτεραιότητα την απόδοση των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας πέρα από το ότι θα διασφαλίσει την ευημερία και το αίσθημα ασφάλειας των 600 εργαζομένων και των οικογενειών τους, θα συνδράμει σημαντικά και στην τοπική οικονομία. Τα οφέλη είναι πολλαπλά και ευελπιστούμε πολύ σύντομα να έχουμε οριστικές και ευχάριστες εξελίξεις”.