Ενωτικός ο Λάμπρος Μίχος – Πέντε δημοτικοί σύμβουλοι διαφορετικών παρατάξεων τάσσονται στο πλευρό του

Ενωτικός ο Λάμπρος Μίχος, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι διαφορετικών παρατάξεων στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας ενώνονται και τάσσονται στο πλευρό του , ενώ με κοινή τους επιστολή καλούν τους συμπολίτες τους να πράξουν το ίδιο και να εγκρίνουν με την ψήφο τους τον δημοτικό συνδυασμό Αγία Βαρβάρα  ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ” και Δήμαρχο τον Λάμπρο Μίχο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής των πέντε δημοτικών συμβούλων

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Απευθυνόμαστε με αυτή την επιστολή προς εσάς, εμείς οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι, που αν και προερχόμαστε από διαφορετικές  δημοτικές παρατάξεις, συναποφασίσαμε να σας μιλήσουμε πιστεύοντας ότι η ευθύνη της θέσης μας, ως εκλεγμένων εκπροσώπων στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, επιβάλλει την ενημέρωσή σας και τη δημόσια έκφραση των σκέψεών μας.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Λάμπρου Μίχου, αποφασίσαμε να ενωθούμε και να τον στηρίξουμε, αφήνοντας στην άκρη ό,τι μπορεί να μας χωρίζει και ίσως  και  προσωπικές φιλοδοξίες, κρίνοντας ότι είναι ο μόνος που με βεβαιότητα μπορεί να σηκώσει το φορτίο της φθοράς που έχει υποστεί η πόλη μας και ο μόνος που μπορεί να επαναλάβει το «θαύμα».

Δεν απαξιώνουμε τους υπόλοιπους υποψηφίους. Όμως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

Ο Λάμπρος Μίχος είναι μια διακεκριμένη προσωπικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πανελλήνιο επίπεδο, με  βαθιά γνώση της πόλης  και του Αυτοδιοικητικού γίγνεσθαι όπως κανείς άλλος, με πείρα, έμπνευση, σθένος, τόλμη, θέληση και  αγάπη για την Αγία Βαρβάρα.

Ο μόνος που ξέρει τι πρέπει να κάνει, χωρίς πειραματισμούς και καθυστερήσεις και  γι’ αυτό μπορούμε και αξίζει να τον εμπιστευτούμε.

Θέλουμε πίσω  την  πόλη που δημιουργούσε θαυμασμό και έκπληξη για  την πρόοδό της, όπως γινόταν την περίοδο της δημαρχιακής του θητείας.

Η Αγία Βαρβάρα και οι κάτοικοί της πρέπει και πάλι να αποκτήσουν όραμα δημιουργίας και πρωτιάς.

Με τον Λάμπρο Μίχο, Δήμαρχο,  η πόλη μας ήταν ο  δεύτερος δήμος σε όλη την Ελλάδα σε απορρόφηση κονδυλίων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και πρώτος σε όλη τη Δυτική Αθήνα με διαφορά από τους υπόλοιπους δήμους. Ευρωπαϊκά κονδύλια,εκατομμύρια ευρώ (ΕΣΠΑ) που και σήμερα υπάρχουν, αλλά  εμείς εδώ, στην Αγία Βαρβάρα έχουμε μια Δημοτική Αρχή που αδυνατεί να διεκδικήσει και να απορροφήσει,  χρησιμοποιώντας διαρκώς την οικονομική κρίση, ως άλλοθι, για τις αδυναμίες της και την αδράνειά της.  

Ό,τι άφησε έτοιμο προς ολοκλήρωση ο Λάμπρος Μίχος  στον Δήμο μας σταμάτησε και πρέπει να προχωρήσει.

Πρέπει στην πόλη μας να επανέλθουν η τάξη, η ασφάλεια και  η καθαριότητα.

Να ανοίξει ξανά το ΠΑΝΘΕΟΝ, να αξιοποιηθεί η ΒΙΟΧΡΩΜ, να  γίνει το θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» τα τρία έργα που θα δώσουν υπερτοπική πολιτιστική και οικονομική υπεραξία στην πόλη μας.

Να υλοποιηθούν όλα τα έργα και οι υποδομές  που θα  προσφέρουν στα παιδιά μας ποιότητα ζωής, με διεξόδους στην ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση..

Το Κολυμβητήριο, τα γήπεδα, οι πεζοδρομήσεις, οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, οι ποδηλατόδρομοι, εννέα χρόνια τώρα, έμειναν από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου στα συρτάρια των γραφείων. Πρέπει να τα αποκτήσουμε!

Να αναβαθμιστούν όλες οι δομές, πολιτιστικές και κοινωνικές, που σήμερα υπολειτουργούν, να εκσυγχρονιστούν, να εμπλουτιστούν, να γίνουν ακόμη περισσότερες.

Θέλουμε μια  δημοτική Αρχή  διορατική που θα λογαριάζει το σήμερα και θα εξασφαλίζει το αύριο προσαρμοσμένο  στις ανάγκες των κατοίκων.

Όπως και ο ίδιος ο Μίχος συνηθίζει να λέει «η πόλη  είναι μια έννοια κυρίως ιδεολογική» εννοώντας ότι ο άνθρωπος είναι στο κέντρο του στρατηγικού σχεδιασμού της και ότι η πόλη πρέπει να του δίνει ευκαιρίες και να του ανοίγει ορίζοντες στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, ακόμη και στην εργασία.Να μπορεί να του προσφέρει ασφάλεια,  άνεση,αναψυχή,ποιότηταζωής .

Και είναι αλήθεια ότι αυτό έπραξε, ακάματα και επιτυχημένα, ως Δήμαρχος,  κατά την 15ετή θητεία του.

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Δεν αρκεί η ανατροπή της σημερινής ανεπαρκούς Δημοτικής Αρχής που δεν μπόρεσε να σταθεί αντάξια των υποχρεώσεών της  

Πρέπει να κάνουμε την ασφαλέστερη και αξιότερη επιλογή για μια πόλη  με προοπτική, με έναν Δήμαρχο που να συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του οραματιστή, του επιστήμονα, του διανοούμενου και  του τεχνοκράτη.

Σας καλούμε να ακολουθήσετε το  παράδειγμά μας  και να σκεφτείτε την Αγία Βαρβάρα.  Να βάλουμε όλοι στην άκρη προσωπικές εμπάθειες ή συμπάθειες, πικρίες,συναισθηματισμούς ή ιδιοτέλειες  και να στηρίξουμε την πόλη μας.

Σκεφτόμαστε και  αποφασίζουμε ψύχραιμα με αντικειμενικά κριτήρια, βάζοντας πάνω απ’ όλα  το συμφέρον της Αγίας Βαρβάρας και των κατοίκων της.

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Ενωθείτε μαζί μας και

Όλοι μαζί, με τον Λάμπρο Μίχο μπροστά, ελάτε  να κάνουμε την

                                                    Αγία Βαρβάρα  ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ!

   

                                                                                                        

Με εκτίμηση

Φέγγη Αλεξάνδρα

Σωτηρόπουλος Δημήτρης

Βόσσος Βασίλης

Βασιλείου Χρήστος

Λεουτσάκος Λάμπρος