«Καταγγελία για τηλεφωνικές απολύσεις εργαζομένων στο δήμο Περιστερίου»

Ερώτηση από την Βουλευτή του ΜέΡΑ 25 κ. Φωτεινή Μπακαδήμα

«Καταγγελία για τηλεφωνικές απολύσεις εργαζομένων στο δήμο Περιστερίου», είναι το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε η Βουλευτής του ΜέΡΑ 25 κ. Φωτεινής Μπακαδήμα προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η ερώτηση της Βουλευτού :

Σύμφωνα με καταγγελία της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, η Δημοτική αρχή του δήμου Περιστερίου ανακοίνωσε τηλεφωνικά την απόλυσή τους σε εργαζομένους των παιδικών σταθμών με προγράμματα ΕΣΠΑ και μάλιστα, πριν λίγες μέρες, ενώ βρίσκονται σε καλοκαιρινή άδεια.

Φυσικά εντύπωση προκαλεί όχι μόνο ο τρόπος ενημέρωσης των εργαζομένων για τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους, αλλά και ο χρόνος ανακοίνωσης της απόφασης αυτής που μοιάζει να εντάσσεται πλήρως στη γενικότερη προσπάθεια αποστέρησης κάθε δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία και ανακύκλωσης των ελαστικών μορφών εργασίας που ως απώτερο στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών του δήμου Περιστερίου κι όχι μόνο.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

⦁ Ποιες πρωτοβουλίες άμεσης επίλυσης του θέματος προτίθεται να λάβει καθώς δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι να απολύονται με αυτό τον τρόπο και μάλιστα λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος;
⦁ Πώς σχεδιάζεται να καλυφθούν τα κενά των παιδικών σταθμών;
⦁ Ποιοι εργαζόμενοι θα τα πληρώσουν;
⦁ Έχουν σημειωθεί παρόμοια φαινόμενα και σε άλλους δήμους της χώρας μας;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα