Επίθεση ΚΕΔΕ στον Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Ασύλου

Επίθεση εξαπολύει η ΚΕΔΕ στον Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα με αφορμή τους απλήρωτους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Ασύλου και του απευθύνει το ερώτημα : «Φταίει η Αυτοδιοίκηση και για τους απλήρωτους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου κύριε Μουζάλα;»

Να θυμίσουμε ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ζήτησε πριν από μερικές μέρες την παραίτηση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις , όπως τις χαρακτήρισε , που έκανε σε βάρος της Αυτοδιοίκησης, στην οποία απέδωσε ευθύνες για το θάνατο προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας.

Με νεώτερο δελτίο τύπου η ΚΕΔΕ επανέρχεται και το οποίο ακολουθεί :

“Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ζήτησε πριν από μερικές μέρες την παραίτηση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε σε βάρος της Αυτοδιοίκησης, στην οποία απέδωσε ευθύνες για το θάνατο προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας.

Στον κ. Μουζάλα, πέραν των πολλών λανθασμένων χειρισμών του στο μεταναστευτικό, καταλογίσαμε ευθύνες και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Υπηρεσία Ασύλου. Οι καταγγελίες μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην υπηρεσία, οι οποίοι εξήγγειλαν απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, εξαιτίας του γεγονότος ότι παραμένουν απλήρωτοι και πολλοί από αυτούς και ανασφάλιστοι.

Δυστυχώς, την ώρα που οι χειρισμοί της Κυβέρνησης και του κ. Μουζάλα προσωπικά επιτρέπουν στις Μ.Κ.Ο. «να κάνουν πάρτι» με τα κονδύλια του προσφυγικού, οι υπάλληλοι του Κράτους που εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, μένουν απλήρωτοι.

Απευθύνουμε στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ένα πολύ καθαρό ερώτημα: και για τους απλήρωτους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου, ευθύνεται η Αυτοδιοίκηση κύριε Μουζάλα; Ως πότε θα εκθέτετε τη χώρα και τις τοπικές μας κοινωνίες με τους χειρισμούς σας;”

πηγή : www.aftodioikisinews.gr