Να δημιουργηθεί άμεσα ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Χαϊδαρίου, ζητάει ο Βαγγέλης Ντηνιακός

Να δημιουργηθεί άμεσα ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Χαϊδαρίου, ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χαϊδάρι ξανά” Βαγγέλης Ντηνιακός ,ενώ θέτει το ερώτημα “Γιατί οι Χαϊδαριώτες να στερούνται τα οφέλη της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης νοσημάτων που απειλούν την υγεία τους.”

Η παρέμβαση Ντηνιακού δημοσιοποιείται με αφορμή τα κρούσματα λοιμώξεων που εμφανίστηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου , στο δε δελτίο τύπου αναφέρονται τα παρακάτω :

“Τα κρούσματα με τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου ολοένα αυξάνονται. Εχθές, Πέμπτη 23 Αυγούστου , σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε ακόμη ένα γειτονικό μας δήμο καταγράφηκε κρούσμα με τη νόσο του ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο Δήμος είναι ο φορέας που θεσμικά και πρακτικά καλείται να σηκώσει το βάρος της ευθύνης για την πρόληψη της υγείας των πολιτών και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι οργανωμένο και ολοκληρωμένο στο Δήμο μας.

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που πολλοί Δήμοι της Αττικής βρίσκονται στο «κόκκινο»,επισημαίνουμε ότι, με επιλογή της Δημοτικής αρχής στο Δήμο μας δεν υπάρχει ΚΕΠ Υγείας.

Οι συμπολίτες μας στερούνται τα οφέλη της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης νοσημάτων που απειλούν την υγεία τους από τη μη λειτουργία Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία, ΚΕΠ Υγείας, την πλέον αρμόδια υπηρεσία στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για θέματα που αφορούν στην υγεία τους.

Το ΚΕΠ Υγείας οργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις με σκοπό τη προώθηση υγιών συμπεριφορών και την αποφυγή κινδύνων που απειλούν την υγεία μας. Είναι ένα εργαλείο για την ανάπτυξη πρόληψης στις τοπικές κοινωνίες Είναι μια δομή που έχει σκοπό την πρόληψη νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, το ΚΕΠ Υγείας μπορεί να εφαρμόσει πρακτικές σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Διεθνών και Ελληνικών Επιστημονικών Οργάνων, για την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών και συχνών νοσημάτων και τον τρόπο πρόληψής τους συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Για κάθε πολίτη που το επιθυμεί θα υπάρχει Ιατρικός Φάκελος Δημότη, προκειμένου να παρακολουθείται ο προσυμπτωματικός του έλεγχος και να ενημερώνεται εγκαίρως για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που πρέπει να κάνει την ανάλογη προληπτική εξέταση.

Η δημιουργία λοιπόν Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία στο Χαϊδάρι είναι περισσότερο από αναγκαία για την προάσπιση της υγείας και την ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας.

Το αγαθό της υγείας παραμένει πάντα πρώτο στις επιλογές του ανθρώπου. Η Δημοτική αρχή οφείλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να διαφυλάξει αυτό το πολύτιμο αγαθό, την υγεία των πολιτών, χωρίς να παρασύρεται από μικροπολιτικές αντιλήψεις και σκοπιμότητες.”