Η κοπή ενός δένδρου στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων;

Η κοπή ενός δένδρου στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων;

Θα μπορούσε το ερώτημα να είναι ρητορικό. Όμως δεν είναι , αφού μια νέα περίπτωση κοπής δένδρου έρχεται στο προσκήνιο , αυτή την φορά επί της οδού Σωκράτους 92 στο Δάσος Χαϊδαρίου , με απόφαση της δημοτικής αρχής,  κατόπιν σχετικής εισήγησης της υπηρεσίας πρασίνου .

Μάλιστα , μια απόφαση που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια»

Τι επικαλείται η εν λόγω υπηρεσία για την κοπή του συγκεκριμένου δένδρου ;

Υποστηρίζει ότι το Δέντρο «έχει πάρει επικίνδυνή κλίση» και ως εκ τούτου πρέπει να κοπεί.

Είναι έτσι ; ή υπάρχει και η άλλη άποψη;

Η φωτογραφία του δένδρου από τον φακό του κ. Βασίλη Καρατζαφέρη

Το θέμα ανέδειξε ο δημοτικός σύμβουλος του «Χαϊδάρι ξανά» κ. Βασίλης Καρατζαφέρης , ο οποίος καταθέτοντας στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου σχετική φωτογραφία , αποκαλύπτει , ότι το εν λόγω δένδρο , όχι μόνο δεν έχει «πάρει κλίση» , αλλά στέκεται κατακόρυφα αγέρωχο και ως εκ τούτου εύλογο είναι το ερώτημα αλλά και η απορία του δημοτικού συμβούλου,  για την απόφαση κοπής του.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα της κοπής δένδρων και μάλιστα πεύκων έχει απασχολήσει προσφάτως την επιτροπή ποιότητας ζωής και το δημοτικό συμβούλιο , όταν ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος σε πρόσφατη συνεδρίαση της ποιότητας ζωής , έφερε το θέμα , ύστερα από την απόφαση της διοίκησης του δήμου Χαϊδαρίου  για την κοπή δύο πεύκων ,(Σχετικό δημοσίευμα από την Athenswest), επικαλούμενη  βεβαίωση της Τεχνικής υπηρεσίας , η οποία είχε υποστηρίξει ότι έχουν προκληθεί βλάβες στις πλάκες και στις μάντρες των σπιτιών.

Οι βεβαιώσεις αυτές , όπως απέδειξε ο κ. Καρατζαφέρης ήταν τόσο εξόφθαλμα λαθεμένες αφού στην μία περίπτωση δεν υπήρχαν καν πλάκες για να πάθουν βλάβες, ενώ οι μάντρες ήταν άθικτες.

Τότε η υπηρεσία πρασίνου  είχε εισηγηθεί να μην κοπούν τα δέντρα, ενώ η δημοτική αρχή είχε υπαναχωρήσει στην κοπή αυτών των δέντρων .

Στην περίπτωση του δένδρου της οδού Σωκράτους 92 , η υπηρεσία πρασίνου μιλάει για δένδρο που έχει πάρει κλίση, όμως η φωτογραφική αποτύπωση που δίνει στην δημοσιότητα ο κ. Βασίλης Καρατζαφέρης δείχνει το εντελώς αντίθετο . Και όπως λέγεται : Μια εικόνα , χίλιες λέξεις ….

Ο δημοτικός σύμβουλος του «Χαϊδάρι ξανά» χαρακτηρίζει παράξενη την στάση της Δημοτικής Αρχής , υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες στις πλάτες των δέντρων και της ποιότητας ζωής των Χαιδαριωτών.

Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε και την θέση της διοίκησης Σελέκου και να την δημοσιεύσουμε.