«Η «Λαϊκή συσπείρωση» Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών καταγγέλλει τη δημιουργία ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ στην ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ Μάνδρας»

«Η «Λαϊκή συσπείρωση» Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών καταγγέλλει τη δημιουργία ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ στην ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ Μάνδρας» με ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για τον τεράστιο κίνδυνο ρύπανσης .

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης της περιοχής , δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Θεοδώρου , μας απέστειλε και σχετικό φωτογραφικό υλικό που”αποθανατίζει” την κατάσταση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η εταιρεία Mineral trade μετέφερε σε πρανές, μη ηλεκτροδοτούμενo κτήμα, μέσα σε δασική περιοχή, τεράστιες ποσότητες μπαζών, που περιέχουν επικίνδυνα υλικά. Άλλα επίσης φερτά υλικά που απομακρύνονται από την Βλύχα διασπείρονται σε χώρους μέσα στην δασική περιοχή κοντά στο νταμάρι του ΤΙΤΑΝ.

Ο κίνδυνος ρύπανσης είναι τεράστιος!

Οι μεγάλες επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενες το κενό στους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και και τους αντιπεριβαλλοντικούς νόμους, ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα, καταστρέφουν τα δάση, βάζουν σε κίνδυνο τη υγεία των εργαζομένων στην βιομηχανική περιοχή αλλά και συνολικά του λαού της πόλης και ειδικότερα των παιδιών μας. Είναι εξοργιστικό ότι ο χώρος της παράνομης χωματερής απέχει λίγες εκατοντάδες μέτρα από το γυμνάσιο της Μάνδρας!

Σήμερα δε, κυβέρνηση και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, γίνονται ακόμα πιο επιθετικοί, αφού ο νέος αντιπεριβαλλοντικός νόμος της ΝΔ, που επισφραγίζει μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της περιφερειακής διοίκησης Δούρου, αποθρασύνει και λύνει τα χέρια των επιχειρηματιών να ρυπαίνουν ασύδοτα. Με αυτό τον νόμο ενισχύεται και νομικά, η δυνατότητα ολοκληρωτικής εκχώρησης αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες καθώς απαλλάσσονται πλέον από την υποχρέωση να διαθέτουν άδεια συλλογής απορριμμάτων.

Ενέργειες όπως αυτή στην ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ Μάνδρας επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα, αφού ακόμα είναι στο τραπέζι το Μελετάνι και το νταμάρι του ΤΙΤΑΝ για κατασκευή χωματερής.

Διεκδικούμε:

Άμεσα η Τοπική και Περιφερειακή διοίκηση να λάβουν μέτρα για την απόσυρση των επικίνδυνων υλικών αλλά και την τιμωρία των υπευθύνων.

Απαιτούμε να ληφθούν μέτρα για την άμεση απορρύπανση της παράνομης χωματερής στη ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ.

Να πραγματοποιηθεί άμεσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό τη συζήτηση του θέματος της παράνομης χωματερής.

Η «Λαϊκή συσπείρωση» καλεί σε επαγρύπνηση τον λαό του δήμου μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της ίδιας της ζωής μας