Καμίνης και Markkula συζήτησαν με νέους για το μέλλον της Ευρώπης

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Πρόεδρος της της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών Markku Markkula συζήτησαν με νέους για το μέλλον της Ευρώπης , σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη με θέμα «Χωρίς πάνελ: Μια συζήτηση για την Ευρώπη»

“Ο διάλογος και η διαβούλευση αποτελούν βασικά εργαλεία της πολιτικής μας για την προώθηση έργων και παρεμβάσεων” υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την έναρξη των εργασιών της ανοιχτής συζήτησης πολιτών της Αθήνας , για να συνεχίσει τονίζοντας ότι “Με τη διαβούλευση, ο πολίτης μπαίνει στο επίκεντρο της διαδικασίας και αναδεικνύονται οι έννοιες της διαφάνειας, της εμπιστοσύνης και του σεβασμού προς τους θεσμούς”, επισημαίνοντας  τον ιδιαίτερο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι πόλεις.

«Οι πόλεις είναι εκείνες που μπορούν να καλύψουν το κενό ανάμεσα στην Ευρώπη και τους πολίτες», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη μπορεί να αναζωογονηθεί από ενεργούς πολίτες που διακρίνονται  για την  εξωστρέφεια, τη διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, το σεβασμό προς το περιβάλλον και την ειλικρινή επιθυμία και δυνατότητα να φέρουν αλλαγές στην καθημερινότητα».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών κ. Markkula, στην ομιλία του, τόνισε:

«Η Ευρώπη είναι εδώ προκειμένου, πρωτίστως, να εργάζεται για τους πολίτες της και με τους πολίτες της. Οι δημοκρατικά εκλεγμένοι τοπικοί ηγέτες πρέπει να διαμορφώσουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης  με τη συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να καταδειχθεί ότι η φωνή τους και η συμμετοχή τους έχει αξία. Το μέλλον της Ευρώπης, πρέπει να χτιστεί από τη βάση προς την κορυφή, έχοντας υπόψη τη διαφορετικότητα, καθώς και την ποικιλομορφία των περιοχών μας και παράλληλα προωθώντας τις κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες. Για το λόγο αυτό βρίσκομαι στην Αθήνα. Για να αφουγκραστώ τους πολίτες και τις τοπικές αρχές και να ακούσω τις ιδέες τους για το πώς θέλουν να συνδράμουν σε ένα λαμπρότερο ευρωπαϊκό μέλλον».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι εξέφρασαν τις ελπίδες αλλά και τις ανησυχίες τους για την Ευρώπη, παρουσιάζοντας συμμετοχικές δράσεις με τις οποίες παρεμβαίνουν στην καθημερινότητα της πόλης.