Βαγγέλης Ντηνιακός : Oι μελέτες των πεζογεφυρών ποτέ δεν παρουσιάστηκαν σε Δημοτικό συμβούλιο

Oι μελέτες των πεζογεφυρών ποτέ δεν παρουσιάστηκαν σε Δημοτικό συμβούλιο, τονίζει μεταξύ άλλων στην κριτική που ασκεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χαϊδάρι ξανά” Βαγγέλης Ντηνιακός , στην διοίκηση του Δημάρχου Μιχάλη Σελέκου , σχετικά με το θέμα των πεζογεφυρών επί της Λ.Αθηνών , θέμα που έθεσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου.

“Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή κρύβει την πραγματικότητα αποδεικνύεται άλλωστε και από το ότι οι μελέτες των πεζογεφυρών ποτέ δεν παρουσιάστηκαν σε Δημοτικό συμβούλιο, την ώρα που άλλοι Δήμοι, όταν πρόκειται για τέτοιας σημασίας και μεγέθους έργα, εκτελούν αναλυτικές παρουσιάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ακόμα και στους ίδιους τους Δημότες με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους.”, τονίζει ο κ. Βαγγέλης Ντηνιακός , υποστηρίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα του έργου για την πόλη , ωστόσο διατύπωσε για μια ακόμα φορά την αμφιβολία του για την ορθότητα της θέσης τόσο της πεζογέφυρας στο Παλατάκι όσο και αυτής στο Δάσος Χαϊδαρίου.

Αυτό που τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός είναι ότι η Διοίκηση είχε 3,5 χρόνια στην διάθεσή της να ενεργήσει κατάλληλα προκειμένου οι πεζογέφυρες αυτές, που είναι αδιαμφισβήτητα αναγκαίες για την πόλη, να τοποθετηθούν σε σημείο το οποίο θα εξυπηρετούσε τόσο την ασφάλεια των πολιτών όσο και την αισθητική της πόλης. “Όμως η Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται να ενήργησε μεθοδικά και αποτελεσματικά.” , σημείωσε χαρακτηριστικά .

Για απόλυτη προχειρότητα για το συγκεκριμένο θέμα κατηγόρησε την δημοτική αρχή Σελέκου “Μέχρι και σήμερα κρύβει την πραγματικότητα και δρα με απόλυτη προχειρότητα. Από τα γεγονότα προκύπτει ότι όλα αυτά τα χρόνια η ίδια ποτέ δεν έστειλε έστω ένα έγγραφο υπηρεσιακό αίτημα που να υποστηρίζει την αλλαγή της χωροθέτησης των πεζογεφυρών καθώς και βελτιωτικές κινήσεις.”, τόνισε ο κ. Βαγγέλης Ντηνιακός.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις πολλές και δικαιολογημένες αντιδράσεις των Δημοτών για το συγκεκριμένο θέμα, και ιδιαίτερα για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι, δεδομένου ότι επηρεάζει αισθητικά τον ιστορικό χώρο.

Όπως εξήγησε, όλοι όσοι αντέδρασαν σε αυτήν την προχειρότητα τελικά δικαιώνονται με τις τελευταίες προτάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων για τροποποίηση της μελέτης.

Οι προτάσεις αυτές, αφορούν τον τρόπο κατασκευής της πεζογέφυρας στο Παλατάκι και έχουν στόχο να θιγεί όσο το δυνατόν λιγότερο η ιστορικότητα και η αισθητική του χώρου. “Αποδεικνύεται άλλη μία φορά ότι όταν πραγματικά διεκδικείς για την πόλη κάτι μπορείς να πετύχεις”, υπογράμμισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός.