Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου θεμελίωσε το νέο και σύγχρονο 4ο Γυμνάσιο της πόλης

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου θεμελίωσε το νέο και σύγχρονο 4ο Γυμνάσιο της πόλης στη Γκορυτσά

Με ένα έργο πνοής για τις μαθήτριες και τους μαθητές μπήκε ο Φεβρουάριος στον Δήμο Ασπροπύργου. Σήμερα Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του 4ου Γυμνασίου Ασπροπύργου στη Γκορυτσά.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου υποδέχθηκε τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή της Ν.Δ., κ. Αθανάσιο Μπούρα, τον Βουλευτή της Ν.Δ., κ. Ευάγγελο Λιάκο, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιο Νικολόπουλο, τους Συμβούλους της Δημοτική Αρχής, τον Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε», κ. Ιωάννη Ηλία καθώς και εκπαιδευτικούς και μαθητές για να μοιραστούν από κοινού τη χαρά και την ικανοποίηση, από το ξεκίνημα της κατασκευής μιας νέας και σύγχρονης σχολικής μονάδας.

Το έργο αυτό, που δύναται να φιλοξενήσει  360 μαθητές, ανέφερε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου ότι, αποτελεί υπόσχεση και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής στην Τοπική Κοινωνία, που αναπτύσσεται και προοδεύει με ρυθμούς αύξησης του πληθυσμού 3,5% περίπου κάθε χρόνο. Έγκαιρα και εμπεριστατωμένα υποβάλαμε την πρόταση στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών που χρηματοδοτεί το έργο. Σήμερα είναι μόνο η αρχή, γιατί ελπίζω σύντομα να καρποφορήσουν οι ενέργειες για τη θεμελίωση και του 2ου ΓΕΛ Ασπροπύργου, αφού ολοκληρώσαμε την αγορά του οικοπέδου και είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε την αίτηση για χρηματοδότηση.

Στη τελετή θεμελίωσης χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Αττικής και Βοιωτίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Μετά την τελετή τόσο οι παριστάμενοι Βουλευτές όσο και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με δηλώσεις τους επαίνεσαν τον Δήμαρχο της πόλης για τη συμβολή του στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης στον Ασπρόπυργο, αφού η ανέγερση του 4ου Γυμνασίου θα αποτελέσει ένα σύγχρονο χώρο εκπαίδευσης, που μαθήτριες και μαθητές  αλλά και εκπαιδευτικοί το δικαιούνται.