Συνάντηση Δημάρχου Ασπροπύργου με τον Διοικητή της 112 Π.Μ.

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης, στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασίας, μεταξύ Δήμου Ασπροπύργου και Στρατιωτικού Αεροδρομίου Ελευσίνας (112 Π.Μ.),

επισκέφθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2021, ο Διοικητής, Σμήναρχος κ. Ματθαίος Συμεωνίδης, συνοδεία του Επισμηναγού, κ. Ιωάννη Πετσάκη, τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου, στο γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ασπροπύργου.

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η επισκόπηση των χρόνιων, αλληλοεξυπηρετούμενων σχέσεων της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης της Αεροπορικής Βάσης.

Ο Διοικητής, Σμήναρχος κ. Ματθαίος Συμεωνίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, κ. Νικόλαο Μελετίου, για την διαρκή ικανοποίηση των αιτημάτων της Διοίκησης της Πτέρυγας της Πολεμικής Αεροπορίας από τον Δήμο, αφορούσα την εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου και τη βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης των διαμενόντων εντός του, και ο Δήμαρχος, κ. Νικόλαος Μελετίου, από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον Διοικητή πως η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει κατά τα ειωθότα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλας Μελετίου, δήλωσε:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτοί οι δύο βασικοί θεσμοί της Πολιτείας, συνεργάζονται και πάντα θα συνεργάζονται, για λόγους γενικού και ειδικού δημοσίου συμφέροντος. Από τη μία αποτελεί χαρά μας να μεριμνούμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, για την εύρυθμη και χρηστή χρήση των στρατιωτικών μονάδων, που γειτνιάζουν με τον Δήμο μας ή βρίσκονται εντός της χωροταξικής του αρμοδιότητας. Από την άλλη είμαστε ηθικά υπόχρεοι να ανταποδώσουμε, έστω και λίγο, όλα αυτά που οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων μας προσφέρουν καθημερινά. Εκείνοι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια μας, σε περίπτωση ενεργοποίησης συγκεκριμένων επιχειρησιακών πρωτοκόλλων και εμείς λοιπόν με κάθε τρόπο θα τους αποδεικνύουμε τον προσήκοντα σεβασμό, με την στάση μας, την δράση μας, και τις ενέργειες μας.»